Sprzedaz nie przerejestrowanego auta pomocy

15 Lip 2014, 16:50

Witam, kupilem w tamtym roku golfa 3 oplacilem 2% podatku ale go nie przerejestrowalem. po 4 miesiacach go sprzedalem dajac stara umowe od poprzedniego wlasciciela i nowa zawarta ze mna. od tej pory przychodza na mnie mandaty , co robic? wysylam meilem skan umowy k-s strazom gminnym, czy to wystarcza aby nie naliczaly sie pkt karne? nie bylem w UM zglosci sprzedazy bo nei byl na mnie zarejestrowany czy isc tam z umowa i im pokazac? co zrobic aby wszystko juz bylo ok prosze o szybko odpowiedz i rade.
krywro913
Nowicjusz

Auto: bmw

16 Lip 2014, 11:43

Dopóki nowy właściciel nie przerejestruje auta na siebie to pozostaje tylko wysyłanie umowy za każdym razem, gdy dostajesz mandat.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

16 Lip 2014, 18:00

dziekuje za info ale jezeli bylo by zdarzenie drogowe i policj aby do mnie przyszla to moze byc kopia umowy bo oryginal zgubilem?
krywro913
Nowicjusz

16 Lip 2014, 18:03

Wydziały komunikacji nie przyjmują kopii, więc Police raczej też będzie chciało oryginału.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Lip 2014, 21:00

Wiec co moge zrobic jechac do komisu i jeszcze raz spisac taka umowe na z tymi samymi danymi?
krywro913
Nowicjusz

16 Lip 2014, 21:05

Może ktoś wypowie się jeszcze, ale jak dla mnie to właśnie najlepsze rozwiązanie.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...

16 Lip 2014, 21:37

CZy w ogole zgodzi sie wypisac bo to auto komis jest?
krywro913
Nowicjusz

16 Lip 2014, 22:15

Longhorn napisał(a):Dopóki nowy właściciel nie przerejestruje auta na siebie to pozostaje tylko wysyłanie umowy za każdym razem, gdy dostajesz mandat.
Wszystko i na temat.Mozesz jedynie osobiścię udać sie do SM i porozmawiac o fakcie sprzedazy sam.ale nie jestem pewny czy to załatwi całkowicie sprawę.Nie pisz głupot ze orginał umowy k/s zgubiles.Jezeli wszystko załatwiłeś zgodnie z prawem to ten orginał musiałes dac nowemu kupującemu a Tobie zostaje tylko i wyłącznie kopia umowy k/s.... :!: :!: A niby po co chcesz wybrać sie do WK i co chcesz tam załatwić w tej sprawie... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014