Sprzedaż niedawno kupionego samochodu z niemiec

18 Lis 2010, 14:24

Witam!

Mam problem, a mianowicie kupiłem miesiąc temu samochód od komisu, który był sprowadzony z Niemiec. Od handlarza dostałem fakturę, że zakupiłem samochód. Zrobił on za mnie wszystkie opłaty, recykling itp. Ja tylko zapłaciłem mu pieniądze i odebrałem samochód, który był przygotowany do rejestracji. Zarejestrowałem go w urzędzie, otrzymałem kartę pojazdu, w której widnieję jako pierwszy własciciel tego pojazdu w kraju. Opłaciłem OC i codziennie jeżdżę autkiem. Jednak doszedłem do wniosku, że jest to samochód za drogi w eksploatacji jak dla mnie i chcę go sprzedać. Czy muszę czekać 6 miesięcy, aby go sprzedać, czy mogę to zrobić wcześniej?? Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż jestem niedoświadczony w tej kwestii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Tomek.
giwer
Nowicjusz

Miejscowość: Barcin

18 Lis 2010, 19:38

giwer napisał(a):że jest to samochód za drogi w eksploatacji jak dla mnie i chcę go sprzedać

Jaki widzisz więc problem zeby go sprzedac... :?: :?:
giwer napisał(a):. Czy muszę czekać 6 miesięcy, aby go sprzedać, czy mogę to zrobić wcześniej??

Nikt nie zmusi Ciebie zebys czekał 6 m-cy od momentu kupna....Przeciez Ty jestes właścicielem i mozesz zrobic co chcesz... :!: :!:

[ Dodano: 18 Listopad 2010, 20:47 ]
Ps.Tylko w przypadku sprzedazy samochodu w okresie krótszym niz 6 m-cy musisz pamietac o roznicy cen...Jak nie wiesz o co chodzi to pisz na PW...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Lis 2010, 22:52

różnica cen czyli jeśli sprzedasz drożej niż kupiłeś to musisz to wpisać w pit rocznym i zapłacił podatek od zarobionych pieniędzy.
Jak sprzedasz w cenie zakupu lub taniej to nic nie płacisz...

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
    Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...