Sprzedaż niezarejestrowanego samochodu

12 Sty 2011, 20:48

Witam wszystkich.

Sytuacja u mnie wygląda tak; kupiłem auto 3 miesiące temu , nie wypowiedziałem polisy OC w przeciągu 30 dni umowę spisałem tylko na siebie (mam 20lat) , lecz chciałbym teraz zarejestrować ten samochód ale nie na siebie tylko na matkę czy jest taka możliwość ? . Będę wdzięczny za odpowiedzi
wanio123
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrzeszów

12 Sty 2011, 20:59

wanio123 napisał(a):umowę spisałem tylko na siebie (mam 20lat) , lecz chciałbym teraz zarejestrować ten samochód ale nie na siebie tylko na matkę czy jest taka możliwość ? .

Oczywiscie ze mozesz w ten sposob zrobic.Musisz dokonac darowizny na matkę/ile % to Twoja sprawa/a dopiero pózniej z papierami do WK..
wanio123 napisał(a):nie wypowiedziałem polisy OC w przeciągu 30 dni

Tu mozesz miec problem.Nie jestem pewny w 100% ale OC będziesz musiał placic na poczatek tylko na siebie...Glowy nie dam... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sty 2011, 21:02

Czyli mogę przepisać na darowiznę nawet 100 % czyli całe auto i będzie ono tylko na rodzica zapisane?

A co do ubezpieczenia jest ono ważne do 28 lutego , więc może wtedy po zarejestrowaniu
pojazdu na matkę nie wystarczy przepisanie ubezpieczenia ?? ubezpieczenie w PZM
wanio123
Nowicjusz

12 Sty 2011, 21:10

wanio123 napisał(a):Czyli mogę przepisać na darowiznę nawet 100 % czyli całe auto i będzie ono tylko na rodzica zapisane?

Mozesz nawet i tak zrobić...Powiedz tylko ile ono jest warte i czy byles w US.. :?: :?:
wanio123 napisał(a):A co do ubezpieczenia jest ono ważne do 28 lutego , więc może wtedy po zarejestrowaniu
pojazdu na matkę nie wystarczy przepisanie ubezpieczenia

W takim wypadku mozna tak zrobic...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

12 Sty 2011, 21:28

Migi60 napisał(a):
wanio123 napisał(a):Czyli mogę przepisać na darowiznę nawet 100 % czyli całe auto i będzie ono tylko na rodzica zapisane?

Mozesz nawet i tak zrobić...Powiedz tylko ile ono jest warte i czy byles w US.. :?: :?:
wanio123 napisał(a):A co do ubezpieczenia jest ono ważne do 28 lutego , więc może wtedy po zarejestrowaniu
pojazdu na matkę nie wystarczy przepisanie ubezpieczenia

W takim wypadku mozna tak zrobic...

Na umowie k/s widnieje 2000 zł . Tak opłaciłem US
wanio123
Nowicjusz

12 Sty 2011, 21:30

wanio123 napisał(a): Tak opłaciłem US

To ok....Zrob tak jak pisalem wyzej...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...