Sprzedaż samochodu

11 Sie 2008, 16:41

Witam
Jestem właścicielem samochodu który użytkuje moja znajoma, samochód jest zarejestrowany na mnie choć kupiliśmy go wspólnie, a teraz okazało się,że ona chce sprzedać samochód pomijając mnie jako właściciela.
Chciałbym się dowiedzieć jak to zablokować z prawnego punktu widzenia ponieważ z tego co się dowiedziałem to ona tych moich pieniędzy włożonych w kupno tego samochodu nie będzie chciała zwrócić.

Pozdrawiam
Lajer
Nowicjusz

11 Sie 2008, 22:36

Jeżeli samochód jest tylko na Ciebie. Tylko Ty jesteś właścicielem, a Twoja znajoma po prostu nim jeździ, to sorry, ale dziewczyna nie ma fizycznie możliwości sprzedaży. Umowę podpisać może tylko właściciel.

Nawet gdyby Twoja znajoma była współwłaścicielką, a Ty właścicielem (albo na odwrót) to potrzebna jest zgoda Was obojga.

Jedyna metoda to fałszerstwo podpisu.
Aby odzyskać samochód zawsze można iść na policję i zgłosić kradzież. Auto zostanie oddane właścicielowi - czyli Tobie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...