Patrząc na cenę,jestem pewien,że kupiłeś sprzęgło do wersji cywilnej(bez węglików spiekanych i takich tam),pytasz o trwałość
Wcześniej ci rdza zeżre to auto,nawet jeśli jest z aluminium
niż zedrzesz sprzęgło tego producenta,jeśli oczywiście umiejętnie będziesz go używał.Nie jestem w stanie podać kilometrowo trwałości,gdyż style jazdy są różne,trasa-miasto.Patrząc na trwałość sprzęgieł w moich autach,które dotąd miałem,to w maluchu padło mi przy przebiegu trochę ponad 100 tyś km,w Mercedesie W115 nigdy mi nie padło a zrobiłem nim 300 tyś km(głównie trasa) a nie mam pojęcia ile wcześniej Mercedes hulał na nim.Kiedyś czytałem,że przeciętnie sprzęgło dobrej jakości wytrzyma 200 tyś km,tyle już wytrzymało w moim CLIO I i CLIO II brata a na pewno nie ma w tych autach sprzęgieł jakości tego,które kupiłeś,będzie raczej VALEO.Jeśli masz styl jazdy jaki ja preferuję,to takie sprzęgło wytrzyma 300 tyś km jak nic,chyba,że będziesz jeździł po mieście.Jedno pewne,zrobiłeś dobry zakup
Już o sprzęgle możesz zapomnieć,chyba ,że go spalisz, a to potrafi byle kto.Problem aut SUBARU Diesel nie wynika ze słabej jakości sprzęgieł,tylko części współpracujących z nimi