Sprzęgło Seat ibiza 3 6L 2003R 1.9tdi jest sens wymieniać sprzęgło?

18 Sty 2024, 14:13

Witam mam dość trudną decyzję posiadam ibizę 3 i ślizga mi się sprzęgło i nie mam tego funy w jeździe nią mam ją przerobioną na 170km i planuje za około 2/3 miesiące kupić nowy samochód i nie wiem, czy jest sens wymieniać w niej dwumasa wie ktoś może jaki jest koszt wymiany?
Chmieluu1337
Nowicjusz

18 Sty 2024, 15:33

To jest wersja Sport? Silnik ASZ?
Ok 1500 zestaw LUK z dwumasą z necie, to z wymianą w 2 tys może dałbyś radę się zmieścić.
Wg mnie warto bo będziesz mieć auto doinwestowane a to są takie topowe wersje tak jak FR/Cupra
Poza tym jak nie wymienisz to musisz o tym poinformować no to już jest jakiś wydatek i cena w dół.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

18 Sty 2024, 15:47

Napewno trudniej będzie sprzedać auto że slizgajacym się sprzęgłem,pewnie skonczy się to tak że oddasz za grosze albo zrobisz sprzęgło :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Sty 2024, 15:52

Wersja silnikowa ASZ zwykła ibizka bez żadnych pakietów FR/CUPRA
Chmieluu1337
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Celica przerobiona na wyścigową terenówkę!
    Prezentowana Toyota Celica GT została wyprodukowana w 1984 roku, a jej właścicielem jest John Rood. Inspiracją do stworzenia ekstremalnej wersji japońskiego coupe były samochody wyścigowe grupy B. Jej właściciel szczerze ...