Sprzegło

01 Gru 2009, 12:57

Jak sie reguluje sprzeglo we frelku 1.8. Strasznie nisko bierze a czasami to nawet przy wbiciu biegu zgrzytnie.
Pluton
Nowicjusz

Miejscowość: Z tad

01 Gru 2009, 22:06

nie ma regeneracji jest wymiana
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

01 Gru 2009, 23:01

To nie dobrze
Aby do przodu ...
Pluton
Nowicjusz

01 Gru 2009, 23:24

sprawdź płyn czy nie brakuje, ewentualnie układ zapowietrzony, ewentualnie sprawdź wysprzęglik, ale najprawdopodobniej wypadły Ci sprężyny z tarczy :P ja tak miałem, robocizna u mechanikora 850-1000zł (diesel) benzyna ponoć trochę taniej, ja wymieniłem z kumplem kosztowało mnie to 300zł dla kumpla za 2 stracone dni + sprzęgło + oringi. Teraz sprzęgło super chodzi, biegi wchodzą jak w masełko. Pozdro
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

02 Gru 2009, 00:04

a widzisz zapowietrzone powiadasz, moze kurde byc bo widze ze zmieniony jest zbiorniczek i nowa rurka. A jak sie zabrac za odpowietrzenie, gdzie to sie robi.
Aby do przodu ...
Pluton
Nowicjusz

02 Gru 2009, 10:25

możesz jeszcze spróbować podregulować [link wygasł] w układzie wysprzęglania masz śrubę do odpowietrzania, zalewasz płynem, odkręcasz tą śrubę, pompujesz pompką i jak zacznie lecieć płyn przez otworek w śrubie zakręcasz ją i masz odpowietrzone.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...

02 Gru 2009, 11:35

Dzieki, pobawie sie z ta srebka regulacyjna i dam znac czy pomoglo.
Aby do przodu ...
Pluton
Nowicjusz