REKLAMA
Jako ze jestem nowy to serdecznie wszystkich witam i obiecuje ze nie bede zamulal za bardzo na forum.
Ale ze wczoraj za grosze zakupilem freelandera 1.8, to kilka pytan zadac musze i mam nadzieje sie czegos dowiem.
No wiec, auto za niewielkie pieniadze w skorce z klima i ogolnie dosc dobrze wygladajace, ale nie trybi rozrusznik , paski klinowe do wymiany bo juz farfocle znich wystaja i kilka innych pier... do zrobienie, ktorymi sie nie przejmuje bo to zabawa bedzie a nie robota.
Mnie interesi mianowicie temat rozrusznika i paskow klinowych, rozrusznik wydawal straszne dzwieki po przekreceniu kluczyka, cos w rodzaju rozwalonego mlynka do kawy albo sieczkarni po wyjeciu go wyglada tak, wiec przyczyne widac od razu
Rozrusznik do wymiany, to pewne. Ale mnie martwi bardziej to, ze tego brakujacego odlewu nigdzie nie wiadac, zapewne spadlo gdzies do dolu i sobie lezy, tylko czy w przyszlosci nie zrobi to jakies kuku ?
A co do paskow to chodzi o ich wymiane, nie widze zadnych napinaczy na srube, domniemam ze sa mechaniczne i trzeba je jakos podwazyc zeby pasek zdjac i zalozyc nowy, ale nie wiem co i jak, licze na podpowiedz.
No to przymulilem z deczka