Sprzęgło w Opel Vectra 1.7 d

03 Cze 2009, 15:51

ale po dobiciu do skrzynie przegub nadal wylatuje?
W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
  • 03 Cze 2009, 20:05

bodziokardasz napisał(a):PhantomASA1, dziwię się temu co piszesz bo uważam że masz pojęcie techniczne o samochodach. Czy w dacii prędkościomierz szedł w górę gdy sprzęgło łapało poślizg?! Nie.

Kod: Zaznacz wszystko
    [Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Potwierdza to że od silnika do skrzyni (a nawet wałka zdawczego) wszystko jest w normie, problem między wałkiem zdawczym a kołami,
    Zrób tak jak pisałem post wyżej.
    Bodzio przyznaje ci racje ale muszę uderzyć się w pierś ,że nie zastanowiłem się nawet nad tym prędkościomierzem ,teraz już uważniej będę czytał a nie po łebkach! :wink:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

04 Cze 2009, 07:39

dawidbn napisał(a):ale po dobiciu do skrzynie przegub nadal wylatuje?

Tak poniewarz jak robilem te sprzeglo (4 tygodnie temu) to go dobilem a teraz pare dni temu znow wylecial.
    ronnie89
    Nowicjusz

Miejscowość: Kolbuszowa

04 Cze 2009, 10:47

ronnie89,
    Tak poniewarz jak robilem te sprzeglo (4 tygodnie temu) to go dobilem a teraz pare dni temu znow wylecial.

to po co ludziom głowę zawracasz? przegub ci wyskakiwał i wyskakuje dalej,a ty o sprzęgle tu mącisz. Sprzęgło wymieniłeś niepotrzebnie bo złą postawiłeś diagnozę.
    Auto masz proste ? Może się rozkracza i ci przegub wyciąga? Siedzi mocno w skrzyni? Skąd wiesz że zawleczka/pierścień masz dobry?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

04 Cze 2009, 17:11

no bo teraz wiem ze to przez przeglub a nie przez sprzeglo wczesniej tego nie wiedzialem bo bylem pewny ze to sprzeglo. Zawleczka jest dobra bo mechanik mi mowil bo on mi to wpil do skrzyni.
    ronnie89
    Nowicjusz

04 Cze 2009, 18:26

Ja myślę,że zawleczka nie spełnia należycie swojej roli,nie ma prawa nic się wysunąć,wymienialem kiedyś przegub bratu w TIPO,musiałem się nieżle nagimnastykować by zawleczkę usunąć(taka okrągła),zawleczkę raczej musisz kupić nową,wystarczy że jest tylko troszeczkę zniekształcona i nie będzie trzymać ni cholery.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
      Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...

04 Cze 2009, 18:57

oki to zrobie tak jak mowisz;]

DZIEKUJE ZA POMOC WAM ;]
    ronnie89
    Nowicjusz