Średnie auto do miasta i w trase do 10k

18 Lut 2020, 18:21

cześć
potrzebuję waszej porady szukam auta wielkości i pokroju powiedzmy golfa V który będzie na ta chwilę służył jako wozidło w trasę i do miasta
chodzi mi to żebym nie bał się przesadnie wsiąśći pojechać do austri i z powrotem raz w tygodniu
mam jeszcze aktualnie lagunę II która już dogorywa i na cito musi iść coś nowego
bo już z niej cieknie i choinka się zrobiłą taki ulep z niemiec :)
myślałem właśnie nad golfem 4 czy 5 jakiś seatem czy coś w tym rodzaju
w kwocie do 10.000 nawet stawiam na import własny z zachodu

może polecicie jakieś auto mało awaryjne i z jakim silnikiem szukać czy TDI czy PB i zakładać LPG :?:
generalnie i francuzów się nie boję bo mam jeszcze cytrynę i miałem R19 i nie były to ulepy z 5 wozów więc wszystko gra i grało jak należny
Ostatnio edytowany przez talgo, 18 Lut 2020, 18:31, edytowano w sumie 1 raz
talgo
Nowicjusz

18 Lut 2020, 18:25

Jak dużo masz zamiar jeździć i ewentualnie skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2020, 18:43

może się zdarzyć że wyjadęi 4000 miesięcznie jak będę miał wyjazd na Wiedeń
a i równie dobrze mogę zrobić 500 miesięcznie różnie leży
małopolska
talgo
Nowicjusz

18 Lut 2020, 19:00

W samochodzie za te pieniądze to silniki diesla są już drogie w remoncie. Kupuj takie auto, którego części zamienne są najtańsze. Lepiej skoncentruj się na stopniu zużycia auta a nie marce. Na wyszukiwarkę, podaj kwotę, benzyna, przebieg i szukaj...
Marek99
Początkujący

18 Lut 2020, 20:20

to żeś doradził tyle to mogę i sam zrobić
nie znając nie na awaryjności aut i wybrać na podstawie koloru
talgo
Nowicjusz

18 Lut 2020, 20:58

Marek99 napisał(a):W samochodzie za te pieniądze to silniki diesla są już drogie w remoncie

A co takiego drogiego jest choćby w Vagowskim 1.9TDI? Poza tym kupując diesla musisz liczyć się z kosztami..

talgo jutro po pracy postaram się coś wrzucić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...