Ssang Yong - modele Kyron i Rexton

20 Kwi 2007, 19:56

Tutaj piszcie wszystko co wiecie o marce samochodu SSANG YONG 8)
adrianvice
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomierz

20 Kwi 2007, 20:23

korzenie terenowe ;) i długo już je robi, ale wygląd ... mnie się nie podobają.
Słyszałem, że mało awaryjne.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

20 Kwi 2007, 20:29

Ssangyong Kyron jest trzecim modelem Koreańskiego producenta dostępnym na polskim rynku. Samochód został przygotowany i zaprojektowany głównie z myślą o rynkach Starego Kontynentu, na których dominującą rolę w segmencie klasy SUV odgrywają pojazdy produkowane w Europie i Japonii. Według Stefana Kuźmińskiego, Dyrektora Generalnego SsangYong Poland, "jakość wykonania, nowoczesna stylistyka i sprawdzona technologia pozytywnie zaskoczą każdego potencjalnego klienta. Doskonała oferta cenowa sprawia, że Kyron może śmiało konkurować nie tylko z segmentem dużych samochodów terenowych takich jak Nissan X-trail, czy KIA Sorrento, ale także z Toyotą RAV4 lub Suzuki Grand Vitarą". Konstrukcja układu napędowego oparta na technologii Mercedesa, z pewnością jest istotnym argumentem dla każdego. Biorąc pod uwagę wyposażenie, wymiary i możliwości transportowe auta, jego ceny prezentują się korzystnie na tle konkurencji.
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

20 Kwi 2007, 22:03

mi te nowe wersje podbają sie mam znajomego w salonie i mówi ze mało awaryjne.Polecam.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 22:17

no dokladnie, sa takze bezpieczne i bardzo nowoczesne :)
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

20 Kwi 2007, 23:24

silniki Mietka; może dobrze wróżyć.
Jednak to u nas mało popularna marka.
Może ktoś się pokusi o test auta ;)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

30 Cze 2007, 04:15

Mam Rextona 2.9 2003 i ostatno zaczyna mi sie sypac i to wlasnie silnik.
Ale i tak jestem za. Na drodze nie radzi sobie nie ma mocy jak by cos ciagna. Gdy mu dac wiecej gazu przy ruszaniu to gasnie nie ma szans by pojechal. W terene blotnistym radzi sobie wysmienicie jak by inny samochod, jezdzilem nim w cieszkich warunkach i radzi sobie. Spalanie 7-8 w trasie, teren to i 14l/100km. Co do wykonania wnetrza to wydaje mi sie ze jest troche slabo, wycieraja sie plastiki. :cry:
Rexton 2,9 disel
malolat
Nowicjusz

09 Lip 2007, 00:58

Mnie pochodzenie trochę przeraża... :PP
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Sie 2007, 12:10

Moim zdaniem Ssang Yongi to najbrzydsze samochody jakie ktos zaprojektowal(mowa o Rodiusie). Poza tym nie najlepiej radza sobie w terenie(W "Zakup kontrolowany 3" dwa Ssang Yongi utknely w piachu podczas gdy np.Toyota Hilux pokonala go bez problemu)
pawel8
Nowicjusz

30 Wrz 2007, 11:29

Marka mało znana na polskim rynku. Niedawno zadebiutowała w naszym kraju, więc wciaż jeszcze mało jeździ po naszych ulicach
Ssang Young to znaczy "bliźniacze smoki " - moze niedługo zaatakują Polski rynek !
Mi się osobiście nei podoba stylizacja tych autek, jedynym W MIARĘ ładnym mobilkiem jest Rexton, ale ma wady chociażby kierownicy chodząca luźno jak kierownica od hulajnogi.
DUŻYM plusem jak dla mnie są silniki Mercedesa, bo wiadomo, że to dobra marka i silnik na pewno będzie dobry.
Pozdrawiam ! :!:
Chevrolet Cammaro SS 1969.
kudlaty
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

06 Maj 2008, 11:57

Mam REXTONa z 2004r i jeżdżę nim od końca października 2007. W tym czasie zrobiłem 30.000 km i ... jestem wniebowzięty :D
Jasne, że przy 2900cm3 120KM to trochę mało i nie ma za bardzo czym odjechać ale to mi zupełnie nie przeszkadza. Wnętrze jest OK, komfort jazdy na wysokim poziomie, można zjechać cały bak nie wysiadając z fury i nie czuje się zmęczenia. Wrzucając 4x4 zimą nie ma problemów na nawet mocno ośnieżonych drogach.
Jedyny problemik jaki sie niedawno pojawił, to jakby nie do końca dociskające sprzęgło. W momencie szybkiego dociśnięcia gazu wzrastają obroty ale koła za tym nie nadążają. Nie wiem czy to normalne ale niebawem wybieram się do salonu i mam nadzieję, że coś na to poradzą.

Chętnie wymienię się innymi spostrzeżeniami. Czekam na sygnały od posiadaczy.
SsngYong REXTON RX290 (2004)
mario72
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

30 Mar 2012, 11:08

Piter, dlaczego pochodzenie Cię przeraża? Przecież nie tylko my jesteśmy koreańskim producentem.
Pawel8 – dziękujemy za opinię, ale gusta są różne i wg starej łacińskiej maksymy o nich się nie dyskutuje. Zauważ, że wychodzimy teraz z ofertą nowych modeli. Widziałeś Nowe Korando z designem od Giudiaro? Wszystko mamy w nim nowe, od jakości, wyposażenie, importera, aż po nową sieć dealerską i serwisową.Wracamy i czekam na Wasze pytania i spostrzeżenia.
Pozdrawiamy SsangYang
SsangYong
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: SsangYong Korrando

23 Maj 2018, 12:23

Jeździłem ostatnio nowym Rextonem i muszę przyznać, ze jest świetny. Mega komfortowy, bardzo dużo miejsca. 9 poduszek powietrznych, wzmocniona konstrukcja, najnowsze rozwiązania techniczne i systemy bezpieczeństwa, kamera 360, Google Android Audio to bajery które na pewno ułatwią i umilą waszą jazdę :) !
damianj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2002
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: toyota auris
Silnik: 1.6 132km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010