Ssang Yong - modele Kyron i Rexton

20 Kwi 2007, 19:56

Tutaj piszcie wszystko co wiecie o marce samochodu SSANG YONG 8)
adrianvice
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomierz

20 Kwi 2007, 20:23

korzenie terenowe ;) i długo już je robi, ale wygląd ... mnie się nie podobają.
Słyszałem, że mało awaryjne.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

20 Kwi 2007, 20:29

Ssangyong Kyron jest trzecim modelem Koreańskiego producenta dostępnym na polskim rynku. Samochód został przygotowany i zaprojektowany głównie z myślą o rynkach Starego Kontynentu, na których dominującą rolę w segmencie klasy SUV odgrywają pojazdy produkowane w Europie i Japonii. Według Stefana Kuźmińskiego, Dyrektora Generalnego SsangYong Poland, "jakość wykonania, nowoczesna stylistyka i sprawdzona technologia pozytywnie zaskoczą każdego potencjalnego klienta. Doskonała oferta cenowa sprawia, że Kyron może śmiało konkurować nie tylko z segmentem dużych samochodów terenowych takich jak Nissan X-trail, czy KIA Sorrento, ale także z Toyotą RAV4 lub Suzuki Grand Vitarą". Konstrukcja układu napędowego oparta na technologii Mercedesa, z pewnością jest istotnym argumentem dla każdego. Biorąc pod uwagę wyposażenie, wymiary i możliwości transportowe auta, jego ceny prezentują się korzystnie na tle konkurencji.
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

20 Kwi 2007, 22:03

mi te nowe wersje podbają sie mam znajomego w salonie i mówi ze mało awaryjne.Polecam.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 22:17

no dokladnie, sa takze bezpieczne i bardzo nowoczesne :)
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

20 Kwi 2007, 23:24

silniki Mietka; może dobrze wróżyć.
Jednak to u nas mało popularna marka.
Może ktoś się pokusi o test auta ;)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...

30 Cze 2007, 04:15

Mam Rextona 2.9 2003 i ostatno zaczyna mi sie sypac i to wlasnie silnik.
Ale i tak jestem za. Na drodze nie radzi sobie nie ma mocy jak by cos ciagna. Gdy mu dac wiecej gazu przy ruszaniu to gasnie nie ma szans by pojechal. W terene blotnistym radzi sobie wysmienicie jak by inny samochod, jezdzilem nim w cieszkich warunkach i radzi sobie. Spalanie 7-8 w trasie, teren to i 14l/100km. Co do wykonania wnetrza to wydaje mi sie ze jest troche slabo, wycieraja sie plastiki. :cry:
Rexton 2,9 disel
malolat
Nowicjusz

09 Lip 2007, 00:58

Mnie pochodzenie trochę przeraża... :PP
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Sie 2007, 12:10

Moim zdaniem Ssang Yongi to najbrzydsze samochody jakie ktos zaprojektowal(mowa o Rodiusie). Poza tym nie najlepiej radza sobie w terenie(W "Zakup kontrolowany 3" dwa Ssang Yongi utknely w piachu podczas gdy np.Toyota Hilux pokonala go bez problemu)
pawel8
Nowicjusz

30 Wrz 2007, 11:29

Marka mało znana na polskim rynku. Niedawno zadebiutowała w naszym kraju, więc wciaż jeszcze mało jeździ po naszych ulicach
Ssang Young to znaczy "bliźniacze smoki " - moze niedługo zaatakują Polski rynek !
Mi się osobiście nei podoba stylizacja tych autek, jedynym W MIARĘ ładnym mobilkiem jest Rexton, ale ma wady chociażby kierownicy chodząca luźno jak kierownica od hulajnogi.
DUŻYM plusem jak dla mnie są silniki Mercedesa, bo wiadomo, że to dobra marka i silnik na pewno będzie dobry.
Pozdrawiam ! :!:
Chevrolet Cammaro SS 1969.
kudlaty
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

06 Maj 2008, 11:57

Mam REXTONa z 2004r i jeżdżę nim od końca października 2007. W tym czasie zrobiłem 30.000 km i ... jestem wniebowzięty :D
Jasne, że przy 2900cm3 120KM to trochę mało i nie ma za bardzo czym odjechać ale to mi zupełnie nie przeszkadza. Wnętrze jest OK, komfort jazdy na wysokim poziomie, można zjechać cały bak nie wysiadając z fury i nie czuje się zmęczenia. Wrzucając 4x4 zimą nie ma problemów na nawet mocno ośnieżonych drogach.
Jedyny problemik jaki sie niedawno pojawił, to jakby nie do końca dociskające sprzęgło. W momencie szybkiego dociśnięcia gazu wzrastają obroty ale koła za tym nie nadążają. Nie wiem czy to normalne ale niebawem wybieram się do salonu i mam nadzieję, że coś na to poradzą.

Chętnie wymienię się innymi spostrzeżeniami. Czekam na sygnały od posiadaczy.
SsngYong REXTON RX290 (2004)
mario72
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

30 Mar 2012, 11:08

Piter, dlaczego pochodzenie Cię przeraża? Przecież nie tylko my jesteśmy koreańskim producentem.
Pawel8 – dziękujemy za opinię, ale gusta są różne i wg starej łacińskiej maksymy o nich się nie dyskutuje. Zauważ, że wychodzimy teraz z ofertą nowych modeli. Widziałeś Nowe Korando z designem od Giudiaro? Wszystko mamy w nim nowe, od jakości, wyposażenie, importera, aż po nową sieć dealerską i serwisową.Wracamy i czekam na Wasze pytania i spostrzeżenia.
Pozdrawiamy SsangYang
SsangYong
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: SsangYong Korrando

23 Maj 2018, 12:23

Jeździłem ostatnio nowym Rextonem i muszę przyznać, ze jest świetny. Mega komfortowy, bardzo dużo miejsca. 9 poduszek powietrznych, wzmocniona konstrukcja, najnowsze rozwiązania techniczne i systemy bezpieczeństwa, kamera 360, Google Android Audio to bajery które na pewno ułatwią i umilą waszą jazdę :) !
damianj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2002
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: toyota auris
Silnik: 1.6 132km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010