REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
legler napisał(a):To nie są silniki z kosmosu i nie wierze że tylko garstka mechaników w Polsce potrafiłaby ogarnąć 2.7. Jest też forum klubowe które sporo może podpowiedzieć
legler napisał(a):Jak kiedyś na początku napisałem pierwszy temat "kombi do 200KM" pierwsze co to było skreślenie VAG chociaż ma genialne wolnossące silniki benzynowe (nie wszystkie ale gro).
legler napisał(a):Nie wiem co ty masz ze swoimi mechanikami...może naprawiają auta tylko za pomocą młotka i dlatego boją się dotknąć zawieszenia w audi
legler napisał(a):Ale ja rozumiem Cię szybki...po prostu nie możesz się pogodzić z tym że Audi jest lepsze niż fordzina
legler napisał(a):Co do kwoty którą wymieniłeś (27 tyś ze starterem)...dla mnie nie drogo jeśli mam zamiar jeździć tym autem więcej nic pół roku i zależy mi na pewnym aucie.
pkc napisał(a):Widać, ze masz małe doświadczenie z napędem 4x4 w normalnych autach. W A4 mam quattro i jest duża różnica w jeździe w aktualnych warunkach moją e39(nie wspomnę już o e36). a A4 Audi jest dużo bardziej przewidywalne i lepiej sobie radzi na mokrej pływającej drodze, miejscowo pokrytą liśćmi. Manewry wyprzedzania na śliskiej drodze, też są dużo łatwiejsze Quattro.
Przypominam też, że Polskie drogi różnią się jednak znacząco od toru i żeby wprowadzić quattro w niebezpieczną podsterowność trzeba się jednak trochę wysilić i jeździć jak idiota
legler napisał(a):Autorze zapomniałem Ci wspomnieć że trafiłeś na forum które kategorycznie odradza pojazdy z grupy VW.
Magda93 napisał(a):lipna tapicerka w audiitd
legler napisał(a):dzida honde, czy toyote też stawiasz pod takim poglądem?
Czemu tak szybko pozbyłaś/eś się Superba?Magda93 napisał(a):Fakt. Głównie przez pewną grupę .
Dużo wad wyolbrzymianych typu wymiana wielowahacza co 30.tyś km , lipna tapicerka w audi itd .
Szkoda czasu i nerwów na dyskusję w tym temacie
Jak nie dba to tak jestLovato34 napisał(a):Ja się nie chce wciągać bezsensu w dyskusje ale z tymi autami VW to też nie tak jak większość pisze..niby tutaj poleca się BMW czy Mercedesy bo napędy na tył itd..a rzeczywistość wygląda tak, że dla przykładu wspomniany przeze mnie wielokrotnie kuzyn użytkuje Golfa VI 2,0 TDI moc obecna 184 KM, napęd na przód, jego kolega ma Mercedesa C200 kompressor Kombi, napęd na tył..
Jechałem jednym i i drugim , z resztą właściciel c200 tez to potwierdza, golfa prowadzi się pewniej i bezpieczniej
ja ciebie bardzo proszę pomyśl czasami logicznieLovato34 napisał(a):A co do A6 2,7T - nie ma co..osiągi nie są rewelacyjne (bo obawiam się zę mój mk4 golf 1,8T po chiptuningu na 190 szedł by podobnie a może ciut lepiej?
legler napisał(a):a to że za lexusa is200 trzeba dac tyle co za audi a6 c5 nie bierzesz pod uwagę