ST 220, czy A6 C5, czy może A4 B6?

22 Lis 2015, 22:16

dzida napisał(a):Średnio wychodzi z 25l, bo jednak osiągi kuszą

I to bardzo mając takie audi po autostradzie trzymałbym się cały czas lewego pasa znając życie a i na krajowej też często bym wyprzedzał.
szybki napisał(a):Dlatego myśl o 3uz

No zobaczyłem na youtube teraz jak przyspiesza GS430 mk2 to powiem ci jestem w szoku bo to okolice 5,1-5,5 sekundy więc nawet szybciej od S4 B5 a spalanie jak zgaduję podobne albo i niższe? :?:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lis 2015, 00:10

Krzychu napisał(a):No zobaczyłem na youtube teraz jak przyspiesza GS430 mk2 to powiem ci jestem w szoku bo to okolice 5,1-5,5 sekundy więc nawet szybciej od S4 B5 a spalanie jak zgaduję podobne albo i niższe? :?:

Nie przesadzajmy z tymi sekundami ale ogólnie jest ok :D
Co do spalanie to dokładnie nie wiem ile by wyszło jadąc na max bo trudno jest to sprawdzić na dłuższym odcinku w PL :wink: ale wartości rzędu 20litrów dla 3uz są abstrakcją... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Lis 2015, 00:15

szybki napisał(a):Nie przesadzajmy z tymi sekundami ale ogólnie jest ok

To się wie. Sam jeżdżę puki co polo rodziny które ma około 15-15,5 do setki i spokojnie mi wystarcza ale za jakiś czas chce coś szybszego (mocniejszego) bo jednak na dłuższą trasę więcej mocy się przyda choć na Polo nie narzekam i narzekać nie będę bo wyprzedzać się da a szybciej niż okolice 100 km/h nie jeżdżę po krajówce bo nie warto szaleć. :yes:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

23 Lis 2015, 01:07

Krzychu bardziej mi chodziło o to że GS ma więcej sekund do 100km/h niż podałeś chociaż bidy nie ma :ok:

Tak powiem ogólnie na filmiki z jutuba o tyle nie ma co patrzeć że tak naprawdę nic nie wiemy konkretnie o osobach które je kręcą (czy są poważne i obiektywne), o sprzęcie którym jadą, o drodze na której się rozpędzają o pogodzie podczas kręcenia filmiku itd... więc trzeba wybierać coś bardziej miarodajnego i chociażby sprawdzać wyniki z pojedynków podczas jakiś zawodów itp.

Dam Ci prosty przykład jak można oszukać publiczność bez specjalnej gimnastyki przy aucie turbo... :twisted:
- wystarczy ranna pora i 15% etanolu a jak dobierzemy drogę lekko z górki to zrobimy taki czas że wszystkim kopara opadnie :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

23 Lis 2015, 16:57

Forumowy ST220 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mocno doinwestowany.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=234012
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

23 Lis 2015, 21:19

Fajny :ok: :yes:
Szkoda że nie ma tematu na MKP, bo pewnie bym go znał (tym bardziej że z Dolnego Śląska) :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lis 2015, 22:37

dzida napisał(a):no ja wiem, że spalanie traktuje się mimowolnie w takich autach ale 50l na wyświetlaczu robi wrażenie. Średnio wychodzi z 25l, bo jednak osiągi kuszą :naughty:

Pamiętam jak jechałem opirusem 3.8 v6 i był tam aktualizowany co parę sekund wskaźnik aktualnego spalania, deptałem na każdym skrzyżowaniu i zamiast na drogę patrzyłem tam jak szło 30-50-70l/100 :D Na szczęście takie wyniki tylko przy starcie, potem spadało do tych 15-20
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Rok produkcji: 2007