Wczoraj, 19:24
Nie no, na Golfa 4 oczywiscie, ze nie przeznaczyłbym tyle, z gazem nawet ludzie nie sprzedają ich za taką kwotę w promieniu 100 km ode mnie.
Jeśli chodzi o stabilność przy tych prędkościach, to nie chcę kupić samochodu, który nie prowadzi się pewnie przy 120–130 km/h. Jeździłem kilkoma autami przy takich prędkościach, m.in. Aurisem II 1.6 Kombi, i nie było też jakoś super stabilnie. Przy skrętach musiałem odpuszczać gaz, bo czułem, że mógłbym stracić kontrolę. Jeździłem też Fabią MK1 i o tym aucie to już nawet nie wspomnę przy 100 km/h to była tragedia, a przy wietrze i deszczu musiałem zwolnić do 70–80 km/h, bo było naprawdę ciężko.
O swoim aucie ciężko mi się wypowiedzieć, bo nawet nie jest w stanie rozwinąć 120 km/h bo łapie notlauf i blokuje obroty do maksymalnie 2200–2300. Możliwe jednak, że stabilność też nie jest najlepsza, bo samochód nie jest jednak w super stanie.
Z kolei Kia Magentis 1 prowadziło się ja super pamiętam, że jechałem nią 180 km/h i było stabilnie, jak na tę prędkość. Rapid 1.0 TSI też dobrze trzymał się drogi przy 140 km/h.