Stacja kontroli dla aut z LPG

19 Wrz 2014, 20:54

Mam niedawno założony gaz i nie wiem, gdzie powinnam udać się na badanie rejestracyjne. Czy ktoś zna stacje, gdzieś w kierunku Zgierza?
Sakja
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 1998
Auto: peugeot 206
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Wrz 2014, 22:57

Po instalacji LPG w samochodzie powinnaś dostać wszystkie niezbędne dokumenty do wbicia gazu w dowód rejestracyjny. Wystarczy udać się z nimi do wydziału komunikacji.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

20 Wrz 2014, 08:48

Nie ma "badania rejestracyjnego" po montażu instalacji. Okresowe badanie wykonuje się na dowolnej stacji..
Dla auta osobowego to koszt 161 pln ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

23 Wrz 2014, 10:10

Rozumiem, że właśnie o takie badanie Ci chodziło. Ja też mam gaz i rzeczywiście tyle to kosztuje. Ostatnio badanie mojego peugeota było robione w Okręgowej Stacji Kontroli na ul. Zgierskiej w Łodzi. To chyba nowa stacja, bo wszystko w niej nowe, ale personel profesjonalny. Znalazłam ich w Internecie.
stobejczyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 1978
Auto: Peugeot 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Prowadzenie samochodu na głodzie
    Wielu kierowcom zdarza się prowadzić samochód, odczuwając głód, co skutkuje zmęczeniem oraz obniżoną koncentracją. Żeby tego uniknąć, część osób decyduje się na jedzenie w samochodzie, co jest równie ...