Stacja kontroli dla aut z LPG

19 Wrz 2014, 21:54

Mam niedawno założony gaz i nie wiem, gdzie powinnam udać się na badanie rejestracyjne. Czy ktoś zna stacje, gdzieś w kierunku Zgierza?
Sakja
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 1998
Auto: peugeot 206
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Wrz 2014, 23:57

Po instalacji LPG w samochodzie powinnaś dostać wszystkie niezbędne dokumenty do wbicia gazu w dowód rejestracyjny. Wystarczy udać się z nimi do wydziału komunikacji.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

20 Wrz 2014, 09:48

Nie ma "badania rejestracyjnego" po montażu instalacji. Okresowe badanie wykonuje się na dowolnej stacji..
Dla auta osobowego to koszt 161 pln ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

23 Wrz 2014, 11:10

Rozumiem, że właśnie o takie badanie Ci chodziło. Ja też mam gaz i rzeczywiście tyle to kosztuje. Ostatnio badanie mojego peugeota było robione w Okręgowej Stacji Kontroli na ul. Zgierskiej w Łodzi. To chyba nowa stacja, bo wszystko w niej nowe, ale personel profesjonalny. Znalazłam ich w Internecie.
stobejczyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 1978
Auto: Peugeot 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...