Stacja Orlen-coś jest tu nie tak

31 Maj 2009, 08:41

Stacja Orlen w Lublinie przy Kraśnickiej

Jak ktoś ma tam blisko to niech sprawdzi :wink:
Damski75
Nowicjusz

31 Maj 2009, 11:23

Chłopie. Ja tankuje już 1.5 roku na ORLEN-ie i nie zauważyłem żadnego oszustwa. No ale jak się leje za 20zł szkoda żeby dystrybutor w prezencie wlał Ci 20 litrów paliwa. Zatankuj pusty zbiornik do pełna na ORLEN-ie. Jeżdzij jeździj jeździj. Następnie zatankuj pusty zbiornik na innej stacji. Różnica 0,5-1 litr nie robi różnicy no chyba że zbiornik w aucie za każdym razem był SACHARA na 100%.
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

31 Maj 2009, 14:39

Damski:
Wina dystrybutora już nigdy nie odwiedze stacji Orlen :evil:

Stacja Orlen w Lublinie przy Kraśnickiej

Jak ktoś ma tam blisko to niech sprawdzi :wink:

pamiętaj że oskarżasz konkretną stację o oszustwo, wszyscy ci wytłumaczyli co masz zrobić, a ty rzucasz sobie słowa na wiatr i nawet nie chce ci się tego sprawdzić,

prawda jest taka że miałeś mało paliwa, wlałeś 5 litrów to nadal miałeś mało więc ci się kontrolka świeciła dalej

koniecznie sprawdź temat i jeszcze bardziej koniecznie napisz co wykazały twoje pomiary bo mogłeś w ten sposób odpędzić klientów od uczciwego sprzedawcy
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

31 Maj 2009, 15:33

Chłopie weź się ogarnij :!:

Najpierw piszecie żebym napisał która to stacja to może ktoś ma blisko i sprawdzi a teraz piszecie że oskarżam stację :evil:

Zastanówcie się co piszecie ok?

a to ze nie tylko ja się na nich skarże chyba o czymś świadczy nie?

Poza tym ta stacja ma drogie paliwo i uważam temat za zamknięty :arrow:
Damski75
Nowicjusz

31 Maj 2009, 16:50

Jak ma drogie paliwo i ci się nie podoba to nie tankuj tam - twoja sprawa, ale jak piszesz takie rzeczy to już inna sprawa,
i nie życzę sobie żebyś pisał do mnie "chłopie" i żebym się ogarnął bo wiem co piszę,
bodziokardasz
Zaawansowany

31 Maj 2009, 16:54

bodziokardasz napisał(a):Jak ma drogie paliwo i ci się nie podoba to nie tankuj tam - twoja sprawa, ale jak piszesz takie rzeczy to już inna sprawa,
i nie życzę sobie żebyś pisał do mnie "chłopie" i żebym się ogarnął bo wiem co piszę,

To następnym razem zanim odpowiesz zapoznaj się z tematem (kto udzielił jakich odpowiedzi itd.)

Bo z tego co widzę to nie doczytałeś i stąd ten problem :wink:
Damski75
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
    Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...

31 Maj 2009, 19:56

bodziokardasz napisał(a):pamiętaj że oskarżasz konkretną stację o oszustwo, wszyscy ci wytłumaczyli co masz zrobić, a ty rzucasz sobie słowa na wiatr i nawet nie chce ci się tego sprawdzić,

Damski75 może to sprawdzić, właśnie poprzez nalanie paliwa do pojemnika z miarką. Nie jest to ani zabronione, ani nielegalne.
Być może ktoś jest z Lublina i może to sprawdzić. Ja do Lublina mam 120 km, co prawda czasami bywam, ale obecnie się nie zapowiada.

prawda jest taka że miałeś mało paliwa, wlałeś 5 litrów to nadal miałeś mało więc ci się kontrolka świeciła dalej

Jeżeli nie miał praktycznie w ogóle paliwa, to zgodzę się, że 5 litrów nie sprawi, że rezerwa zgaśnie. Warto jednak pamiętać, że i w rezerwie wskazówka się przesuwa. Jeżeli mechanizm jest sprawny to powinna chociaż drgnąć.
U mnie wskazówka potrafi w rezerwie zejść poniżej ostatniej kreski i jak wleję te 5 litrów to chociaż troszkę się podniesie.

bodziokardasz napisał(a):Jak ma drogie paliwo i ci się nie podoba to nie tankuj tam - twoja sprawa

A jak ktoś zatankował chrzczone paliwo i mu się stacja nie podoba, to też jego problem - jego sprawa? A może trochę zachowania społecznego, może warto pomóc innym i wskazać kto robi wałki, aby inni się nie nacięli?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Cze 2009, 13:02

nie było mowy jak na razie o chrzczonym paliwie, tylko o drogim o przekłamaniu dystrybutora, jeśli dystrybutor kłamie to oszustwo stacji i sprawa musi trafić do sądu ktoś musi ponieść karę. Jeśli natomiast nie odpowiada cena to masz wybór stacji.

Czekam na wyniki pomiarów. Powodzenia w pomyślnym rozpatrzeniu sprawy.
bodziokardasz
Zaawansowany