Stacje benzynowe

Na których stacjach najczęściej kupujesz benzynę?

Orlen
20
29%
Statoil
6
9%
BP
25
37%
Lotos
2
3%
Przy hipermarketach
3
4%
Nie zrzeszone
4
6%
Shell
8
12%
Razem głosów : 68

02 Lip 2007, 07:28

Witam

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, czy Wasze/Nasze:) przywiązanie do poszczególnych stacji odbija się także na korzystaniu z innych usług? Ja np. korzystam z Shella, ale jeżdżę myć samochód gdzie indziej.

A jak wy? Korzystacie z usług przy stacjach? Myjni, warsztatów? Kupujecie ich kosmetyki płyny?

Pozdrawiam
Redaktor_akumulator
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

08 Lip 2007, 23:45

Ja leje paliwo na BP, ewentualnie Orlen...tak z przyzwyczajenia....już człowiek nawet nie patrzy na cenę paliw:/
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Lip 2007, 18:07

Hej

Skalski podzielam Twoje zdanie w 100% :D
Redaktor_akumulator
Nowicjusz

21 Lip 2007, 15:27

na więkrzości stacjach oszukują. Mojemu koledze na shellu wlali wode w zime i mu samochód rozk****li
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449

06 Sie 2007, 20:49

Dla mnie najlepsze paliwo oferują na Shell'u, BP i Orlenie...oczywiście chodzi o V-Power Racing, Ultimate 98' i Verve. Generalnie silnik na tym paliwie pracuje troche kulturalnej. Jest to paliwo 99+
Polecam przeczytać o paliwie artykuł:
http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf
Ja zagłosowałem na Orlen z 2 powodów. Od pewniego czasu (tj. od kiedy Orlen wprowadził benzyne Verva stacje zostały a przynajmniej ich większość odnowiona a także np. u mnie w mieście wybudowana została nowa) na Orlenie obsluga jest o niebo lepsza niż na innym stacjach paliw. (choćby BP czy Shell). Pierwszy powód jest taki ze paliwo jest tam raczej dobrej jakości tankuje PB95 lub Verve (różnica jest odczuwalna lecz oczywiście nie wielka) drugi powód że mam dość blisko :p
Pekińczyk
Początkujący

11 Sie 2007, 17:51

Tankuje zwykle na BP lub ewentualnie na Orlenie na stacji jestem co dziennie więc mam w tym trochę doświadczenia. Moja dobra rada omijajcie stacje gdzie Was ktoś obsługuje a wy tylko płacicie w kasie bo bylem świadkiem (czekałem na stacji na znajomego) sceny takiej że gość przyjechał BMW serii 7na stacje wysiadł podleciał gość i zapytał czy może pomóc , zgodził się zażyczył sobie do pełna a że było to jedyne auto na stacji to gość miał czas i wlazł sobie do samochodu gościa i dokładnie go wy oglądał. Jak dla mnie było to na tyle bez szczelne że od tej pory sam tankuje a jak pytają się czy mogą pomoc to mówię że nie dziękuję, patrzą sie dziwnie ale robie to dla bezpieczeństwa.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

19 Sie 2007, 19:57

Ja tankuje z przyzwyczajenie na BP i jak narazie nie moge powiedziec złego słowa na ich paliwo. Czasem zajade na Grosar. Shell tez podobno paliwa niczego sobie, dużo moich znajomych tam tankuje i wszyscy sobie chwalą.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

06 Wrz 2007, 19:54

Ja od prawie zawsze tankuje na Orlenie mają najdroższe paliwo ze wszystkich sieci ale to jest paliwo bardzo wysokiej jakości i mam do nich pełne zaufanie. Czasami gdy nie ma Orlenu tankuje na Statoil lub Shellu natomiast nigdy nie tankuje na stacjach które nie należą do któregoś z tych koncernów nigdy nie wiadomo czy jest to paliwo czy paliwo ,,chrzczone''
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

07 Wrz 2007, 08:14

Kiedyś tylko na Orlenie, teraz od roku to również LPG na BP lub na Shell (faktycznie na LPG z Shell jest mniejsze spalanie :) )
Samii
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Lis 2007, 16:49

Ja tankuje BP ale to chyba bez róznicy bo czytąłem ze wszystko jest z Orlenu lane a potm tylko jakas mieszanka danej stacji. Kiedys tankowałem na Aralu i mieli dobre paliwo. Przewaznie tez patrze gdzie jest taniej :D
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lis 2007, 11:30

A dlaczego nie ma w ankiecie stacji Jett. Patrząc na ceny na tej stacji w porównaniu do innych do mają najtaniej, a myślę że i paliwo jest dobrej jakości. Różnica w cenach między Orlen, BP a Jett ( których ceny paliw sa dośc wysokie)sięga nawet o 20 gr.
anksma
Nowicjusz

30 Lis 2007, 18:13

Tankuje w Oazie przed Gdowem.Super paliwo a w lecie można ryby przy stacji łowić .
tomss20
tomss20
Początkujący

Miejscowość: kraków

16 Sie 2009, 15:02

pawlo1404 napisał(a):Zastanawia mnie popularność koncernów naftowych w Polsce. Jaka jest jakość towaru, obsługa, ceny? Piszcie szczególnie o stacjach, na których jakość paliwa była mizerna, przez które musieliście wykonywać kosztowne naprawy. Zachęcam do komentowania tematu. :P

wrażenia po skorzystaniu z usług stacji Oktan w Nowej Karczmie (Siekierczyn) są poniżej krytyki. zaczynając od obsługi,która prezentuje się w postaci młodego,nienachalnie inteligentnego człowieka ,który mało tego że do klientów zwraca się w wyjątkowo bezczelny sposób prezentując przy tym głupawy uśmieszek ,dodatkowo jest na tyle leniwy,że aby sprawdzić ilość zatankowanego przez klienta paliwa sięga po lornetkę i przez okno zagląda na licznik dystrybutora !!! poprzez ...jakość paliwa,która pozostawia wiele do życzenia tzn. jest dość zanieczyszczona co wpływa na beznadziejny poziom jazdy po zatankowaniu o ile uruchomienia samochodu jest w ogóle możliwe ....a kończąc na kierowniku całego interesu,który przez telefon wykrzyczał klientowi,że może zagwarantować doskonałą jakość jego paliwa po czym rzucił słuchawką....co może sobie zrobić klient z taką gwarancją nie muszę raczej pisać....dodam jedynie,że ekspertyza wykonana u mechanika wykazała zła jakość paliwa a cała sprawa na pewno nie rozejdzie się po kościach...pragnę ostrzec wszystkich kierowców mających zamiar skorzystać z usług tej stacji paliw aby tego nie robili...nie warto pokusić się o paliwo 10 groszy tańsze niż na innych stacjach w zamian za TAKĄ obsługę i kłopoty z samochodem.
M*****
Nowicjusz

Miejscowość: szklarska poręba

21 Sie 2009, 17:43

Tankuje tylko na Orlenie verve... Czasami na BP ale zawsze na renomowanej stacji...
Żadna przykra niespodzianka mnie nie spotkała :wink: Obsługa czasami wręcz żenująca czasami bardzo sympatyczna...:) I Hot-dogi dobre na Shell'u i Orlenie :lol:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005