Stag 4 Lanos Błąd Wtryskiwaczy.

03 Lut 2010, 17:59

Witam, mam pytanie dotyczace instalacji sekwencyjnej Stag 4. W warsztacie gdzie zakłcadano tą instalacje jeden z mechanikow poinformował mnie ze błedy wtryskiwaczy sa normalne w tej instalacji ze to taka wada, ktora nie wpływa na prace instalacji? Jak mam to rozumie? Czy koleś mowi prawde czy sa to zwykłe bzdety i mydlenie oczu? :/

Prosze o pomoc.
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn

03 Lut 2010, 22:26

W stagu wystepowanie błędu wtryskiwaczy jest uzależnione od możliwości podłączenia elektryki. Czasem jest tak, że podczas gaszenia samochodu prąd na wtryskiwaczach zanika ułamek szybciej niż prąd po stacyjce i wtedy sterownik odnotowuje to jako błąd wtryskiwaczy. Nie należy się tym przejmować.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

04 Lut 2010, 00:28

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie podczas jazdy PRZY PELNYM ZBIORNIKU PALIWA-GAZU NA CIEPŁYM SILNIKU... Zaczyna mi czasem szarpac samochodem, silnik wariuje a sygnalizator od gazu piszczy. Co to za czarna magia? Do tej pory miałem tak dwa razy :/ Instalacje założyłem w Lipcu 2009.
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn

08 Lut 2010, 19:32

Podjedź do gazownika i powiedz aby założył " czarną skrzynkę " . Zostawisz kaucję , ale dokładnie będzie wiadomo co dzieje się z parametrami instalacji gdy zaczyna szwankować . Bo tak to ciężko stwierdzić .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

08 Lut 2010, 19:48

Wydaje mi się że czarna skrzynka będzie zbędna. Wystarczy jak pojedziesz z gazownikiem na próbę z komputerem. Tak na oko nikt odpowiedzi ci nie udzieli, a może to być problem z ciśnieniem reduktora.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994