Stan zawieszenia

19 Kwi 2024, 18:45

Witam przymierzam się do kupna auta, pytanie czy amortyzator z tyłu nie jest już wylany? I czy maglownica/półoś (zdj nr 2) nie wygląda jakoś dziwnie/wymaga regeneracji? Dziękuję za wszelką pomoc
paciumek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

21 Kwi 2024, 11:50

paciumek napisał(a):pytanie czy amortyzator z tyłu nie jest już wylany?
Nie wygląda jak by był wylany ale najlepiej sprawdzić sobie amory na stacji diagnostycznej i będzie wiadomo czy z nimi jest jeszcze ok.

paciumek napisał(a):I czy maglownica/półoś (zdj nr 2) nie wygląda jakoś dziwnie/wymaga regeneracji?
A coś się dzieje, czujesz jakieś niedomagania na kierownicy, czy występują jakieś stuki w układzie? Guma jest brudna ale nie widać żeby była jakoś mokra, możesz przyjrzeć się jej z dołu i zobaczyć czy nie jest gdzieś pęknięta.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Kwi 2024, 14:04

Nie nie stuka i nie puka, na forum widziałem że półośie w tym modelu często pękają w różnych momentach. Cd. amortyzatora lekko jest zapocony, niestety nie mam możliwości sprawdzić go na stacji
paciumek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

23 Kwi 2024, 08:21

paciumek napisał(a):na forum widziałem że półośie w tym modelu często pękają w różnych momentach.
Tego czy są już jakieś mikro pęknięcia nie sprawdzisz nawet na stacji czy podnośniku bo po prostu nie będzie takich uszkodzeń widać.

W przypadku tylnych amorów to ich ewentualną wymiana nie powinna być droga. Zbij coś z ceny na takie ewentualne naprawy i już :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...