Stare auto a przęgląd czy przejdzie?

10 Maj 2016, 20:11

Witam mam stare Renault Megane I ma 20 lat, spód jest zgnity, już w tamtym roku były problemy aby podbili,ale podbili, czy jak bym pojeżdził po róznych stacjach diagnostycznych jest szansa, że mi ktoś podbije, albo np nie bedzie patrzał na auto dam kase i wsio, chodzi oto, że nie mam grosza w kieszeni nie stać mnie nawet na auto za 1,5 tys zł, bardzo bym chciał, żęby ktoś podbił przegląd, a za rok to już coś odłoze i kupi cos lepszego, dodam, że nie pracuje i ledwo wiąze koniec z koncem pozdro
knapik
Początkujący

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 17 01 1980
Auto: renault megane

10 Maj 2016, 20:45

knapik napisał(a):czy jak bym pojeżdził po róznych stacjach diagnostycznych jest szansa, że mi ktoś podbije
Jestem pewny ze zaden diagnosta-normalny diagnosta tego nie zrobi... :angry: Ale jak trafisz na"pocztę"to moze za odpowiednim dodatkiem$$$$$$ załatwisz sprawę... :x
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Maj 2016, 21:13

Ja dodam do wypowiedzi kolegi jeszcze to :
Warto jednak zastanowić się nad bezpieczeństwem swoim i innych użytkowników drogi. Skoro podłoga jest w tym aucie pognita, to auto nie nadaje sie do jazdy. Zastanów się, jak ważnym elemntem jest podłoga w samochodzie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Maj 2016, 21:29

knapik napisał(a):dodam, że nie pracuje i ledwo wiąze koniec z koncem
W takim razie auto nie jest Ci potrzebne. To co masz teraz generuje koszty. Oddaj na złom/sprzedaj a będziesz miał lżej.Staniesz na nogi to wtedy kupisz coś lepszego.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?
    Wielu kierowców wychodzi z założenia, że obowiązkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zupełności im wystarczy. Polisa OC jest zatem w wielu przypadkach jedynym zabezpieczeniem dla kierowcy oraz jego pojazdu. ...