Stare, klasyczne ale bezawaryjne

03 Lip 2013, 19:50

No z tego co słyszałem to do bmw drogie są te części.. A mercedes byłby jak najbardziej okej żeby nie to spalanie..
adamlolek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1931
Auto: audo

03 Lip 2013, 19:57

No LPG do W201 nie założysz, poza tym korozja i wielowahacz z tyłu.
Nie jest to najlepszy pomysł na tanie auto.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lip 2013, 21:57

No właśnie w tym rzecz
Dlatego chyba zostanę przy jakimś starym VW passacie, jettcie albo audi 80
adamlolek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1931
Auto: audo

04 Lip 2013, 15:41

Tylko, że to żadne klasyki, a zwykłe stare dupowozy. Kup Passata B3 z lpg i jeździj, ale nie mów o klasykach, bezawaryjność to fikcja, zawsze coś padnie, w nowym, bo nowe badziewie, w starym, bo stare i zaniedbane często.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Lip 2013, 17:31

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

04 Lip 2013, 17:46

Barol napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/fiat-125p-C29674663.html

Duży fiat za te pieniądze to polepiony szpachlem bitexem i żywicą trup. Zdrowe egzeplarze to wydatek 8-12tys zł. Brałem udział w poszukiwaniu zdrowego egzemplarza i wiem co nie co na ten temat.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

04 Lip 2013, 18:26

A ja sie nie zgodze,ostatnio nawet poruszyłem ten temat na jednym z forum 126p i są tam też własciciele dużych Fiatów to jak wrzuciłem jeden link (zdrowy DF za 8000zł) to mnie wyśmiali,poprostu trzeba umiec szukać.

Wogóle sorry że poruszyłem temat dużego Fiata bo zaraz sie zacznie gadka na ten temat..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2013, 21:43

Wydać 4 tysiące żeby jeździć dużym fiatem... :no:
Szanuje polską motoryzację, ale to są bardziej takie małe pocieszne autka, a nie samochody do codziennej jazdy. Idziesz rano do auta i nie wiesz czy ci odpali, czy nie padnie na światłach, czy dojedzie z powrotem do domu...
DOCENT
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 05 1930
Auto: Łada 1500sto900
Silnik: 12l
Paliwo: Hybryda
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1922

04 Lip 2013, 22:53

A w innych autach tego nie ma? Też niewiesz co Cie kiedy spotka.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2013, 22:54

DOCENT napisał(a):Wydać 4 tysiące żeby jeździć dużym fiatem... :no:
Szanuje polską motoryzację, ale to są bardziej takie małe pocieszne autka, a nie samochody do codziennej jazdy. Idziesz rano do auta i nie wiesz czy ci odpali, czy nie padnie na światłach, czy dojedzie z powrotem do domu...

A jeżdziłem takim fiatem . Używałem codziennie , rano zawsze odpalał , nie padał na światłach, zawsze dojeżdżał z powrotem do domu. Poza tym był prostej budowy , nie wymagał komputera do obsługi / naprawy . Kolega to wie o czym pisze ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

04 Lip 2013, 22:58

Jak mam mieć do wyboru np. fiata za 4 tysiące i np. jakieś starsze niemieckie auto to wybór jest oczywisty. Niemcy wtedy robili auta wręcz niezniszczalne, a w Polsce w erze komunizmu niewiele było innowacji i auta były na dużo słabszym poziomie, wystarczy sobie porównać np. poloneza i niemieckie samochody z tamtych lat. Taka jest prawda. Nie ma sensu się pakować w nasze krajowe samochody, chyba że ktoś ma dodatkową kasę i chce sobie jednego zrobić na niedzielny dojazd do sklepu.
DOCENT
Nowicjusz

04 Lip 2013, 23:02

To że nie przepadasz za naszymi autami to juz Twój problem. Sam osobiście mam malucha już prawie 3lata i tydzień temu auto przeszło bez problemu przegląd mimo że prawie 2miesiące stał w garażu i dodam jeszcze że co rok przechodzi przegląd bez zastrzezeń wiec nie musze sie bac czy nie odpali,czy pojedzie etc.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2013, 23:09

Fajnie cieszy mnie ta historia tylko że wciąż jeździsz maluchem którym kiedyś ludzie jeźdzlili z przymusu (bo takie były czasy że na nic innego nie mogli sobie pozwolić) i dorabiasz do tego jakąś ideologie że przechodzi przegląd i wszystko jest cacy. To wciąż maluch, kiedyś to będzie jakieś pocieszne wspomnienie że kiedyś wyprodukowaliśmy własne auto, ale dla mnie to śmieszne jeździc kaszlakiem na co dzień gdy są dostępne dużo lepsze auta za te same pieniądze. Maluch może mieć co najwyżej wartość sentymentalną dla osób które kiedys tym jeździły i teraz im trochę kasy zbywa.

Nawet ekonomiczne argumenty są przeciwko maluchowi bo np. golf 2 z gazem będzie na pewno mniej palił niż malczan. Nie próbuj mi wmówić że polskie auta mogą w ogóle być porównywane ze swoimi zachodnimi konkurentami, bo nie wiem kto normalny wybierałby np. między polonezem a w124.
DOCENT
Nowicjusz

05 Lip 2013, 07:32

DOCENT chłopie ogarnij sie to że Ty wolisz niemieckie auta to Twoja sprawa,autor tematu może kocha polską motoryzacje jak inni użytkownicy,zresztą o jakich awariach mówisz? Jak dbasz tak masz więc skąd gadać że polskie auta są awaryjne bo naprawde widać że pojęcie o samochodach masz marne.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

05 Lip 2013, 09:23

Niestety polskie auta nie mają NICZEGO czym mogłyby konkurować z zachodnimi, a wcale nie są tańsze, więc może lepiej niech się autor wypowie, ale nie sądzę żeby kupił malucha, poloneza, czy dużego fiata :lol:
DOCENT
Nowicjusz