No wszystko fajnie pięknie tylko gdzie je dostać? Nie mów mi tylko że u kolesi od części z rozbiórki bo Ci nie zawsze rozróżniają stały zabierak od sprzęgiełka
To wolę zaspawać, tylko że nie jestem alfą i omegą i ostatnie automaty jakie miałęm wymieniłem na AVMy (ale auto jeździło po czarnym) a może mi ktoś organoleptycznie wytłumaczyć jak zaspawać automaty bo tego jeszcze nie robiłem?
problem tylko w tym jaką masz obudowe,
jeśli alu to tzreba zdystansować te podkładki co zapinają (je wywalić) zaspawać środek a obudowe przykręcić na stałe jak stalową to już zupełnie luz
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Renault 5 super production To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...
Co to za mordęga? A te przerobione sprzęgiełka będą jako awaryjne. Teraz śmigam na manualnych AVM i nie narzekam. Tylko sól mi wpierdziela aluminiowe dekielki
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
cześć koledzy, widzę, że o sprzęgiełkach mowa to się podepnę do tematu; otóż zamierzam założyć do mojej vitary sprzęgiełka manualne i w związku z tym pytanie mam: czy to wystarczy tak po prostu włożyć i zakręcić te 6 śrub do piasty czy trzeba te 6 jeszcze z przodu odkręcać i coś kombinować?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.