Stary samochód, a instalacja gazowa

05 Sty 2011, 18:31

Witam,
Jako laik mam pytania odnośnie instalacji gazowych.
Interesuję mnie jak stare samochody (nieco powyżej 10 lat) zareagują na montaż instalacji gazowej. Czy jest to bezproblemowe, czy też raczej nie ma co kombinować.
Druga sprawa jest taka czy opłaci mi się to podczas sprzedaży.
Ogólnie rzecz biorąc mogę kupić 12letniego Golfa IV w dobrej cenie i zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej. Nie będzie to jednak mój samochód docelowy wiec będę chciał go zmienić za pare ładnych miesiecy. Zastanawiam się czy wydatek 2500 na instalacje wpłynie na to iż będę mógł go sprzedać po lepszej cenie.

Pozdrawiam
surowy1988
Nowicjusz

Miejscowość: WARSZAWA

06 Sty 2011, 23:28

Nie wiek, a przebieg i stan samochodu decyduje o możliwości zamontowania instalacji gazowej. Co do opłacalności i ewentualne sprzedaży to popatrz na ogłoszenia i policz.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

06 Sty 2011, 23:34

raczej bym powiedział kondycja mechaniczna :mrgreen:
co różnie może się do przebiegu mieć ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

07 Sty 2011, 12:34

Jak chcesz to autko sprzedać za parę miesięcy, to absolutnie nie opłaca ci się montować do niego instalacji gazowej. Chyba, że znajdziesz kupca, który ci za tą instalację zapłaci dodatkowo. Ale podejrzewam, że będzie ci ciezko znaleść kogoś takiego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...