Stilo 1.9jtd, peugeot 307 2.0hdi lub1.4hdi,citroen c31,4hdi

27 Sty 2010, 20:07

mam zamiar zmienic samochód biorę pod uwage 3 modele wyżej wymienione interesuje mnie tylko diesel??? chce kupic auto w granicach 15-17tyś zł macie jakies doswiadczenia z tymi autami??? nie chce zebyscie pisali ze aut na F i francuskich sie nie kupuje... proszę o opinie tych ktorzy mieli do czynienia z ww modelami ewentualnie jakies sugestie aut ale nie starych trupów :wink: tylko tak 2002r. i młodsze, z góry dzięki za wszystkie opinie :grin:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

28 Sty 2010, 13:43

A może skusił byś się na Lagune ?
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sty 2010, 13:54

Lagunę odradzam za jej słabe zawieszenie jak na polskie drogi. Swojego czasu bardzo poważnie zastanawiałem się nad Fiatem Stilo 1.9JTD no ale siła wyższa (narodziny bobaska) zmusiły mnie do kupna czegoś większego (wybór padł na Passat'a B4) a Stilo w kombi już mi się jakoś nie podoba. W Fiacie masz teraz bardzo fajny, zwinny silniczek z niezłymi osiągami. Być może w przysżłości kupię sobie Stilo...
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

28 Sty 2010, 15:12

lagune nie kupię ponieważ szwagier kupił teraz, jako auto podoba mi sie ale nie kupie zeby nie bylo ze go nasladuje, myslalem o megane II tylko ze tam sa silniki dci a troche sie tego boje, slyszalem sporo zlego jak jeszcze 1.9 ludzie niektorzy chwala, to 1.5 to ponoć bardzo awaryjne silniki a mnie samochód jest potrzebny do jazdy a nie do zostawiania go w warsztacie. jakbym brał megane to w kombi bo mi sie podobaja i ewentualnie z tym 1.9, ale wydaje mi sie ze wyzej wymienione modele maja fajniejsze i mniej awaryjne silniczki
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

28 Sty 2010, 16:05

Skoro zależy Ci na bezproblemowej eksploatacji to może warto jeszcze przemyśleć kwestię zakupu auta na "F", z powietrza to się nie bierze. Jeżeli jednak jeździsz rocznikiem i ta gromada Cię interesuje to Fiat będzie najlepszy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...
    Renault Kangoo Z.E. - 10tyś. sprzedanych egzemplarzy
    Sieć Renault świętuje dziesięciotysięczną rejestrację modelu Kangoo Z.E. – w 100% elektrycznego samochodu dostawczego, europejskiego lidera w segmencie vanów. Klucze do samochodu wręczono panu Gerhardowi Dechowi, ...