Stinger GT vs E Klasa vs coś innego?

31 Paź 2020, 18:40

Siema, zastanawiam się nad nowym autkiem (2018-2020 roczniki), do 250 tys. pln.

Interesują mnie sedany i coupe. Wybór padł na Stingera GT 3.3 i MB E220d. W Stingerze mocno przekonuje mnie serwis i gwarancja, co w MB ponoć jest ciężkim tematem (ponoć). Ktoś ma lub zna kogoś, kto ma któryś z owych samochodów? Coś jeszcze polecicie?
Dzięki :)
kvto29
Nowicjusz

31 Paź 2020, 18:57

Ale Stinger nie jest ani sedanem, ani coupe :no:

Auta, a w zasadzie konfiguracje na tyle różne, że nie bardzo wiadomo co Ci doradzić. Doprecyzuj czego oczekujesz od auta, choć szczerze mówiąc powinieneś wybrać... sercem i 4 literami (czyli kupić to, w czym lepiej Ci się siedzi i czym lepiej Ci się jeździ) :ok:

Ja by wziął Kię, obowiązkowo białą, bo u mnie na mieście jeździ taka w policji, a do tego Mercedes ma wnętrze jak... w domu publicznym (nigdy nie byłem, kolega opowiadał). Nie wspomnę już o porównaniu dwulitrowego diesla do V6 biturbo :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Paź 2020, 18:59

U mnie też właśnie policja jeździ białą Kią, nawet dziś mijałem i miałem Panów zapytać czy często są w serwisie :D No właśnie, to dwa inne auta, ale jednak obydwa oferują coś ciekawego. Dzięki za odpowiedź 8)

Aha, a słyszałeś coś może o gwarancjach i serwisach? Sporo kiepskich opinii ostatnio widziałem, tyle, że żadnej od znajomych/bliskich. Tylko w internecie, dlatego pytam :naughty:
kvto29
Nowicjusz

01 Lis 2020, 00:24

Ostatnio naczytałem/nasłuchałem się o serwisach marek premium (2/3 z niemieckiej Św. Trójcy) oraz o samej jakości ich wyrobów i... jeśli to nie są jednostkowe przypadki, to zastanawiam się, czemu (i jakim cudem) tyle ich jeździ po ulicach :D

Grunt to się nimi przejechać, oraz przede wszystkim wiedzieć, czego się chce. Kia jeśli Ty oraz/lub Twoi znajomi :naughty: lubicie motoryzację, Mercedes będzie ok jako zwykły dupowóz. No i na pewno rachunki za paliwo będą niższe
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Lis 2020, 16:15

No właśnie, też mi się obiło o uszy sporo niezbyt fajnych rzeczy, szczególnie w Polsce. Dzięki wielkie! :P
kvto29
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...