Stłuczka podczas opuszczania parkingu w tył mojego uderzyło inne auto

30 Sty 2014, 12:14

Witam, mam taki problem otóż, dzis wyjezdzałem z parkingu szkolnego wyjechałem juz do polowy ulicy, gdy zauważyłem jak w tym samym czasie wyjeżdza inny samochód z tyłu. zatrzymałem się i trąbiłem niestety przywalił we mnie. Mam świadka że ja już stałem a on we mnie wjechał. Lecz nie wezwaliśmy policji ponieważ obaj sie śpieszyliśmy. mam jego nr rej i telefon. żałuje że nie wezwałem policji. Kogo to jest wina? I może sie od tego jakoś wykręcic jak mam świadka?
ogarnietyy
Obserwowany

Auto: mazda 323f

30 Sty 2014, 19:57

ogarnietyy napisał(a):wyjeżdza inny samochód z tyłu.

Nie bardzo rozumiem to sformułowanie. Ale :
Jeżeli ty stałeś, a tamten cofał, to on jest winny. Jeżeli ty stałeś, a on jechał i się nie zatrzymał, to też on jest winny. Tym bardziej, że trąbiłeś. Jak masz na to świadka, to nie powinno być problemu. Trzeba było wzywać policję od razu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Lut 2014, 19:09

ogarnietyy napisał(a):Witam, mam taki problem otóż, dzis wyjezdzałem z parkingu szkolnego wyjechałem juz do polowy ulicy, gdy zauważyłem jak w tym samym czasie wyjeżdza inny samochód z tyłu. zatrzymałem się i trąbiłem niestety przywalił we mnie. Mam świadka że ja już stałem a on we mnie wjechał. Lecz nie wezwaliśmy policji ponieważ obaj sie śpieszyliśmy. mam jego nr rej i telefon. żałuje że nie wezwałem policji. Kogo to jest wina? I może sie od tego jakoś wykręcic jak mam świadka?

Rozumiem, że to Ty się martwisz, że on zechce od Ciebie odszkodowania?
A duże uszkodzenia?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
    Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
    MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...