Stłuczka

02 Kwi 2009, 16:43

Witam,
Miałem dziś stłuczkę samochodową z mojej winy... Zjechałem na pas obok bo musiałem się ratować przed panią która nagle zahamowała bo dostrzegła miejsce do zaparkowania... nie chcąc wylądować w "tyle" tej pani musiałem ją wyminąć ale zahaczyłem lusterkiem pana na pasie obok...
i jak ktoś myśli że jechałem jak głupi za tą panią, to mowie odrazu że jechałem bodajże z 50km/h... ale tak czy siak wina jest bez sprzecznie moja - dlatego odrazu się przyznałem...
Poszkodowany wezwał policję... przyjechali, ja się przyznałem do winy... wlepili mi mandat i pkt karne (450zł i 6pkt karnych ;/) ... spisali wszystko itd.

Stłuczka mała, poszkodowany ma pare rys i w jednym miejscu błotnik lekko wgięty ale praktycznie gołym okiem nic nie widać....

Ja zaś nie mam z autem nic, ani rysy....

Chciałem się teraz dowiedzieć jakie są dalsze procedury ?
Czy mój udział się już kończy na tym etapie ?? Czy jeszcze będę musiał coś załatwiać z moją ubezpieczalnią i z tym poszkodowanym ?? Czy też już nie będę musiał nic robić, a poszkodowany już sam dalej załatwia odszkodowanie od mojego ubezpieczyciela ?

Szerokosci
Musztarda200
Nowicjusz

02 Kwi 2009, 21:03

Twoja rola sie juz konczy poszkodowany dostał wszystkie dane od policji i to on musi jechac do ubezpieczalni i załatwiac żeby dostał rekompensate za zniszczenia.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

03 Kwi 2009, 00:15

dzięki wielkie za odp,
tyle dobrze że z moim autem nic się nie stało i nie muszę go naprawiać...
nie życzę nikomu stłuczki, kupe nerwów to kosztuje

szerokości
Musztarda200
Nowicjusz