Strzały z tłumnika

21 Sty 2011, 14:13

Mam takie pytano, mam BMW e36 silnik M40 i gdy dodaje gazu na biegu jałowym (na luzie) to auto spadając z obrotów od około 2tys\obr do 1tys-0.9tys obr. sobie parę razy strzeli z tłumika ale nie zawsze... te strzały nie są jakieś wielkie i w sumie mi nieprzeszkadzająca nawet mi się to podoba szczeze :mrgreen: ale czy to tak powinno być i czy to wskazuje na jakąś usterkę?? olej jest zalany 10w40 (dwa dni temu zmieniony), filtr powietrza nowy, nie mam LPG, osiągi są zadowalające dobrze przyspiesza prędkość max tez git, spalanie jest takie jak powinno być:) nic nie muli. Tłumik jest seryjny, auto nie berze oleju znaczy może 50ml na 1000km a może nawet nie... wiec uważam ze silnik jest w porządku. Nawet nie faluje na obrotach jedynie jak rano odpalę to przez parę sekund delikatnie pofaluje. Wiec czemu tak się dzieje?? jedynie świece mam stare. czy to może być wina świec?? a i odpala bez najmniejszego problemu czy mróz z rana czy już rozgrzany. z góry dzięki za odpowiedzi:)) podkreślam ze jak kupiłem ten samochód już tak było:)
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cadillac Eldorado Convertible
    Eldorado w niczym nie przypomina typowych, sportowych kabrioletów rodem z Europy. Trudno nazwać go smukłym, a na dodatek jest ogromny – w zależności od generacji jego długość przekraczała nawet 5,7 m! Równie ...