Student 2 ekonomiczne auto:)

09 Paź 2012, 15:44

Stuka,trzeszczy -no masz racje, też jechałem, było dość plastykowy :) Ale wiadomo,ze znajdę bardziej zadbane seicento / matiza niż Corse. Chyba :( :?:
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

09 Paź 2012, 19:08

Jeżeli sie kupi zadbanego Forda KA od pierwszego własciciela to będzie służył no ale prawie każdy Ford lubi rdze
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Paź 2012, 19:27

Od kogo by nie kupił i tak mu zgnije.
A w Twingo to jakie dziwne rozwiązania się znajdują?
Micra byłaby ok tylko tu też trzeba uważać na rdzę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Paź 2012, 15:58

Twingo, też śmiesznie wygląda. Ale ta kanapa z tyłu suwana jest ok. Tylko Francuza :( boje się części. Zastanawiam się chyba między Łoplem Corsa a Seicento 1.1 :oops:
Jenczu
Początkujący

10 Paź 2012, 16:07

Jenczu napisał(a):Tylko Francuza boje się części
Nie ma się czego bać. Ja miałem styczność z Megane, Clio - ceny części normalne. To tylko obiegowa opinia osób, które nigdy francuskim autem nie jeździły, ale mają w tym temacie najwięcej do powiedzenia.

Twingo jechałem raz czy dwa razy. Do mnie to auto nie przemawia swoją dziwnością, ale to jest kwestia gustu i ogółem chyba nie jest to jakiś najgorszy wybór z możliwych. Znajoma miała albo i nawet ciągle ma takie Twingo 1.2 (chyba ta najsłabsza odmiana), auto ma w sumie teraz już 19 lat i raczej nadzwyczajnie na to auto nie narzeka. Owszem, zdarzały jej się awarię, kiedyś mówiła coś o termostacie, ale z tego co widziałem to auto było regularnie w ruchu.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

10 Paź 2012, 16:26

Patrzyłem na ceny +wyposażenia Twingo i jestem pod wrażeniem :) Szklany dach :) Tak jak mówiłem ja będę jeździł po mieście :) bardzo przydałby mi się gaz :)
Jenczu
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Firmowe hatchbacki klasy C – co oferują wersje bazowe?
    Według najnowszych danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego najpopularniejszym segmentem minionego roku okazała się klasa C. Od stycznia do grudnia zarejestrowano w sumie 139 tys. kompaktów. Jak podaje Samar, ...
    Pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie
    TEMS – pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie – Toyota Soarer – luty 1983. Obecnie trudno wyobrazić sobie samochód o wysokich osiągach bez elektronicznego systemu sterowania parametrami zawieszenia. ...