Stuk przy ruszaniu, czy to przegub?

29 Maj 2016, 20:15

Od około miesiąca mam problem z moim lanosem. Zaczęło się od, że przy zawracaniu w lewo usłyszałem hałas, który zniknął po wyprostowaniu kół. Nie przejmowałem się tym bo zdarzyło się raz. Niestety tydzień później zaczęły się stuki przy ruszaniu oraz zmianie biegów. Pojechałem na stację diagnostyczną. Powiedziałem mu, że podejrzewam przeguby, diagnosta wsiadł w samochód i od razu stwierdził, że to jakaś poduszka to powoduje, a nie przeguby i w związku z tym wymieniłem ten element Zdjęcie
Niestety to nic nie dało, po wymianie poduszki wróciłem do mechanika, żeby oni również się przejechali lecz oni też nic nie stwierdzili, obejrzeli całe zawieszenie i powiedzieli, że nic ciekawego nie widzą. Kazałem im ruszać z kołami skręconymi w prawo, bo wtedy najbardziej stuka ale też nic nie stwierdzili. Pojechałem do innego mechanika, który wykonał jazdę testową, robił kółka na placu i również powiedział, że nic nie słyszy. Było to kilka dni temu, dzisiaj znowu sam pojeździłem i udało mi się nagrać coś takiego.... Przy ruszaniu na prostych kołach słychać pojedynczy stuk, na filmie ruszałem z kołami skręconymi w prawo, kiedy są skręcone w lewo nic nie słychać.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Z góry dzięki za pomoc
error3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Maj 2016, 20:28

Brzmi jak zwalona poduszka kolumny mcpersona w kielichu na górze, przeguby to raczej strzelają przy gwałtownym ruszaniu na skręconych kołach...
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

29 Maj 2016, 20:35

Poduszki wymienione 10000 kilometrów temu, nadal wyglądają dobrze.
error3
Nowicjusz

29 Maj 2016, 20:36

Haha, wyglądają dobrze ? To dobrze, zwłaszcza że bez wyjęcia całej kolumny ich nie widać...
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

29 Maj 2016, 20:42

Nie wiem czy mówimy o tym samym, ale ja mówię o tym
[zdjęcie niedostępne]

Poprzednie wyglądały podobnie do tego

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

error3
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus FLV
    Koncepcyjny pojazd FLV Toyota i Lexus pokazały światu w połowie lat 90. Samochód najpierw zadebiutował ze znaczkiem Toyoty na Tokyo Motor Show 1995. Następnie jako Lexus został zaprezentowany w USA na North American ...