Stuka coś w silniku opel vectra B 2.016v

05 Lip 2011, 17:26

Problem:
jak się silnik odpali to po około 30-40sekundach słychać dziwne stukanie w silniku pojechałem pierw do znajomego mechanika i stwierdził że to mogą stukać siłowniki ale nie był pewien , dziś pojechałem żeby wsłuchał się dokładnie jeszcze raz i te stukanie tak jak by słychać bardziej u dołu powiedział że mogą to być panewki w gorszym przypadku sworznie tłokowe jutro ewentualnie po jutrze będę zdejmował miskę olejową żeby mi to sprawdził czy to może być to , mam pytanie jeżeli by się okazała że to nie to to ma ktoś jakiś pomysł co może mi stukać ? albo miał ktoś podobny przypadek? nagrałem filmik stuki słychać od 1;13 http://pawelzbrd.wrzuta.pl/film/0CicCVEj5fc/mov00069
Czy ciemno, czy jasno płynie muza przez miasto ;)
Fiat Stilo 1.9jtd 115km 2002r
Opel Zafira Tourer 2.0CDTI 165km 2013r
pawel92
Początkujący

Miejscowość: Białogard
Prawo jazdy: 04 03 2010
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Stilo 3d ,Opel Zafira
Silnik: 1.9jtd,cdti115,165km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Lip 2011, 21:05

takie stuki w silniku rozchodza sie wszedzie moze Ci sie wydawac ze slychac u dolu a jednak jest u gory a co do stukow to jak sprawdzisz panewki to ja bym sie sprawdzil zawory moze luzy maja albo wystarczy wyregulowac
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

10 Lip 2011, 10:10

Popychacze hydrauliczne więc co tam regulować? Niech mechanik dokładnie obada bo może byc to panewka.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...
    Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...