Mam omegę 2.0 dostała trochę po garach i zaczęły stukać panewki (stukot od 2 tys o rotow w górę) i teraz pytanie mogę na nich jezdzic czy raczej obrócą się dość szybko muszę w poniedziałek zrobic prawie 500 kilometrów i nie wiem czy dojadę Tak mi się wydaje że panewki czy tam hydro
Jak mocne jest to stukanie? Jesteś pewny że to panewki?
Generalnie nie da się określić kiedy ta panewka lub panewki obrócą się. Oczywiście najlepiej wymienić jak najszybciej ale jak nie ma takiej możliwości to warto zadbać o to żeby nie przeciążać silnika do czasu wymiany.
Miałem kiedyś Omegę B 2.0 ECOTEC i w tych silnikach częstą przypadłością był pękający kolektor wydechowy po przegrzaniu. Miałem to u siebie, przy wyższych obrotach wydawał dźwięki takiego jak by pukania, stukania takie dziwne nie przypominające typowej nieszczelności w układzie wydechowym.
Jak bezpiecznie holować samochód osobowy? Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...
Ja osobiście wątpię że panewa wytrzyma 500 km Kiedyś miałem taką omegę kupiłem ze stukającą panewką przejechałem jedynie na drugą stronę miasta i pokazało nogę jak bramę od posiadłości otwierałem, dobrze że to zima była, łatwiej było posprzątać chodnik z oleju.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Jeżeli są to panewki, to nikt ci nie powie jak daleko na nich zajedziesz - mogą się obrócić po 10 km, a mogą po 100 czy 1000. Loteria. Jeżeli to nie panewki a coś innego, to tym bardziej jest ryzyko, że auto w trasie odmówi ci współpracy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.