REKLAMA
Witam. Problem jest dosyć skomplikowany bo już z 3 warsztatu mnie odesłali że niby wszystko ok.
Kupiłem opla omege B FL 2001r i podczas powrotu do domu na niektórych nierównościach było słychać delikatne stukanie w przednim zawieszeniu. Chciałem zwrócić uwagę na słowo "niektórych" bo naprawdę to stukanie było słychać dosłownie na jednym odcinku drogi ( kocie łby + nierówności ) ok 1 km. Na pierwszym przeglądzie wyszła lewa końcówka drążka do wymiany wiec zadowolony kupiłem warsztat wymienił i jest cacy. Niestety koło dalej stuka. Na moje oko przednie lewe czyli tam gdzie była walnięta końcówka. I tutaj trop się urywa. Zawieszenie jest super, tak przynajmniej twierdziło 3 mechaników i nie ma się do czego przyczepić. Już miesiąc próbuje w internecie znaleźć na własną rękę znaleźć możliwą przyczynę ale bez skutku. Niestety nie znam się na tyle żeby samemu rozebrać co sie da i poszukać przyczyny a nie mam w pobliżu żadnego znajomego mechanika który zrobił by to "jak dla siebie".
Poproszę o sugestie i oczywiście odpowiem na wszelkie pytania.
Najbliższy trop urwał się na łożysku amortyzatora oraz na łożysku w kole. Ponoć łożysko w piaście nie stuka ale możliwe że się kończy a łożysko na amortyzatorze "na dotyk" pracuje tak samo w obu kołach.
Rozkładam ręce i proszę specjalistów o pomoc.
pozdrawiam