Stuki podczas jazdy po bruku - Toyota Auris Hybryda 2011

28 Cze 2022, 17:17

Auto posiadam od roku i cały czas tylko jeden problem, mianowicie tak jakby stukała kolumna kierownicy ale tylko na bruku ( kocie łby ) Wszystko co możliwe wymienone ,m.i krzyżak ,stabilizatory ,końcówki drążków.A tego stukania nikt nie może umiejscowić.W Aso nie byłem że względu na ceny.Może mieliście takie objawy ?
Wojtas294
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

28 Cze 2022, 21:32

Tam jest z tego co wiem wspomaganie elektryczne. Czy stukanie jest wyczuwalne na kierownicy? Jak ją leko skręcisz podczas stukania to ono dalej występuje?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Cze 2022, 21:49

Tak.i także jak reguluje kierownice to też stuka
Wojtas294
Nowicjusz

28 Cze 2022, 22:10

Jak na postoju szybko ruszasz kierownicą robiąc małe ruchy na boki to stuka?

Byłeś może na stacji diagnostycznej na szarpakach? Tam mogło by coś wyjść...
Rokiko
Forumowicz VIP

28 Cze 2022, 23:11

Na postoju nic nie stuka Na szarpakach też cisza Paranoja ,tylko bruk lub szybki przejazd przez Policjanta.Jeżeli jadę po bruku ponad 40 km /h wtedy też nie stuka.
Wojtas294
Nowicjusz

29 Cze 2022, 10:17

Gumy stabilizatora poprzecznego były sprawdzane i druga sprawa warto może zerknąć na mocowanie górne McPhersonów i łożyska.

Gdzieś musi być niewielki luz skoro przy szyszych, mocniejszych drganiach nie puka.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...

29 Cze 2022, 10:59

Ok postaram się wszystko posprawdzać Dzięki.Jak będę coś wiedział to dam znać.Ale teraz.mój mechanik na urlopie.Muszę poczekać.
Wojtas294
Nowicjusz

05 Sie 2023, 16:45

Witam.od niedawna mam aurisa hybryde,ja slysze minimalny stuk na -lezacych policjantach-ale znajomy mechanik nie wiedzac o tym /przejechal moze 100m iwjezdzajac na kraweznik,uslyszal to mocniej.jego diagnoza to w ukladzie kierowniczym jest jakac specjalna sruba regulacyjna,ktora nalezy dokracic,ale ze nie mial wolnego podnosnika,to odlazyl to na potem//ale potem ciagle trwa//Twierdzi,ze zna tem samochod//ma taki//ijest tego pewny,wiec prosze isc w tym kierunku moze,Pozdrawiam
trolmet
Nowicjusz