Stuki w okolicach koła passat

04 Lis 2011, 08:31

Witam wszystkich proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki w moim passacie z 2001 r 1.9TDI, od pewnego czasu w okolicach przedniego lewego koła(tak mi się wydaje) słyszalne są stuki przy niewielkim skręcie w prawo, przy lewoskręcie raczej nic nie słychać. Stuki generalnie słychać gdy skręcam przy jednostajnej prędkości np jadąc wężykiem po prostej drodze. gdy skręcam przy hamowaniu lub przyspieszaniu stuków nie ma lub są niewielkie i sporadyczne. Wczoraj miałem samochód w górze jak zmieniałem koła i poruszałem przednimi kołami, żadnego luzu na końcówkach drążków kierowniczych nie zauważyłem(zresztą były wymieniane ze 4 miesiące temu). Dodam jeszcze że gdy cofam i skręcę na maksa w prawo i potem ostro zahamuje słyszę pojedynczy głośny stuk. Proszę o pomoc gdzie szukać usterki!
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

06 Lis 2011, 19:44

matriks87 napisał(a):). Dodam jeszcze że gdy cofam i skręcę na maksa w prawo i potem ostro zahamuje słyszę pojedynczy głośny stuk. Proszę o pomoc gdzie szukać usterki!

Sprawdz czy nie ma przypadkiem luzu na sworzniach wahaczy oraz czy przypadkiem nie jest luzna któras z śrub mocujących wahacze....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia GTA 1965 rok
    Pośród Alf Romeo z lat 60., które najbardziej zapadły w pamięć jej miłośników, pierwszoplanową rolę zajmuje Giulia Sprint GTA, niezaprzeczalna gwiazda wyścigów. Jej kształt jest prawie taki, jak ...
    Eurocargo ML180E25: pojemny i ładowny
    Od ubiegłorocznego faceliftingu Iveco Eurocargo nabrało przyjaznego, uśmiechniętego wyglądu. Czy ten uśmiech odzwierciedla również wewnętrzne zalety tego samochodu, mogliśmy sprawdzić, jeżdżąc 18-tonowym modelem Eurocargo ...