REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):Krzy_M, widze ze masz benzynę
elmo napisał(a):piotrauto napisał(a):Krzy_M, widze ze masz benzynę
Jak dla mnie TDI to nie jest benzyna.
piotrauto napisał(a):a kto jezdzi na 7tys? każdy! np chcesz wyprzedzic tira czy osobówkę a masz 80km/h to będziesz sie rozpędzał na 5 biegu mając jedynie 1800 obrotów? wtedy wrzucasz trójkę masz wtedy od 3500 i ciagniesz do tych 6000-7000 i na czwórkę i piątkę i auta wyprzedzone i tak właśnie jest bezpiecznie
qki007 napisał(a):piotrauto napisał(a):a kto jezdzi na 7tys? każdy! np chcesz wyprzedzic tira czy osobówkę a masz 80km/h to będziesz sie rozpędzał na 5 biegu mając jedynie 1800 obrotów? wtedy wrzucasz trójkę masz wtedy od 3500 i ciagniesz do tych 6000-7000 i na czwórkę i piątkę i auta wyprzedzone i tak właśnie jest bezpiecznie
Ja nie..![]()
![]()
![]()
![]()
PrezesArtek napisał(a):qki007 napisał(a):piotrauto napisał(a):a kto jezdzi na 7tys? każdy! np chcesz wyprzedzic tira czy osobówkę a masz 80km/h to będziesz sie rozpędzał na 5 biegu mając jedynie 1800 obrotów? wtedy wrzucasz trójkę masz wtedy od 3500 i ciagniesz do tych 6000-7000 i na czwórkę i piątkę i auta wyprzedzone i tak właśnie jest bezpiecznie
Ja nie..![]()
![]()
![]()
![]()
To chyba zrozumiałe. Ale co do tych 7tyś to przesada.
PrezesArtek napisał(a):piotrauto, ze twoje nie idzie to nie znaczy, że każde nie idzie i wszyscy muszą kręcić do odcięcia. Wcześniej jeździłem Hondą to przy wyprzedzaniu albo w ogóle nie redukowałem albo na 4 i max do 5 tyś obecnie jeżdżę Nissanem i przy wyprzedzaniu redukuje na 4 i ciągnę do 4,5tyś-5tyś i to wystarczy wiadomo, że czasem przyciśnie się do tego odcięcia bo po to jest te 8tyś na benzynie żeby ją czasami pociągnąć do tych obr. ale nie zawsze.