Stylizacja samochodu na nowszy model. Jak to się sprzeda ?

18 Sie 2014, 18:27

Witam,
Mam okazję praktycznie w cenie złomu nabyć części do stylizacji przodu mojego roverka 420 na 45 tj. błotniki, maska, lampy, zderzak, pas przedni. Części pasują idealnie bez najmniejszych przeróbek, nie licząc zamka maski. Będzie mnie to kosztować wszystko po znajomości 200 zł + 500zł lakiernik po znajomości.
Nie jestem zwolennikiem podobnych zabiegów ale traf chciał, że części będę miał jak za darmo, wszystko pasuje idealnie a i czasu mam ostatnio pod dostatkiem więc mogę się bawić :mrgreen:

Mam jednak obawy, że przy ewentualnej sprzedaży takiej rzeźby kupujący będą doszukiwać się rozmaitych teorii spiskowych :(
Jak Waszym zdaniem sprzeda się później taki wynalazek???
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

18 Sie 2014, 18:33

Hmm jeżeli zostawisz stare części to czemu ma się nie sprzedać. Porób zdjęcia jak go składasz, rozbierasz itd.. Będzie czarno na białym że nie było dzwona tylko Twoje " widzi mi się" :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Sie 2014, 18:50

Dokładnie tak jak Koniu mówi, zawsze trzeba mieć coś w zapasie na dowód przy odsprzedaży. Gorzej jak chcesz sprzedać te części to jakoś to dobrze udokumentować na fotkach aby potem je w ogłoszenie wrzucić.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Sie 2014, 20:06

Dokładnie jak koledzy wyżej bo przy odsprzedaży będzie panie przecież on bity musiał być.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2014, 08:59

Dziękuje za zainteresowanie tematem. Tak też zrobię, tj porobię obszerną galerie zdjęć a może zachowam stare części.
Po prostu w pierwszej chwili stanęły mi przed oczami karykaturalne rzeźby np. golfy 3 z przodem od 4-5 albo stare a3 z przodem od tej wersji po lifcie wychodzącej od 2005r z tym dużym grilem :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

19 Sie 2014, 09:55

To będzie coś na styl np. przełżenia do Vectry C przedlift, przodu od polifta, podobnie z Mondeo Mk3 albo Paasskiem B5 kombi, gdzie przekładają nieraz przód oraz tylną klapę i lampy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...

19 Sie 2014, 10:04

Przygotuj się na to, że przy próbie odsprzedaży każdy będzie chciał zbijać cenę - jak zauważyłem poza bezwypadkowością i przebiegiem wiele osób zwraca uwagę na to, by auto było jak najbliższe oryginałowi. Dorzucanie w cenie autka części niewiele zmienia, bo nie każdemu chce się dłubać przy samochodzie. Dlatego też osobiście jeśli chciałbym dłużej angażować się w przygodę z tym Roverkiem to raczej nie bawiłbym się w rzeźbienie :)
Albo inaczej - jak już będziesz chciał go sprzedać przywróć mu dawny wygląd :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM