REKLAMA
Witam wszystkich ! Jakiś czas temu pytałem już o radę na tym forum. Sporo ludzi mi pomogło, udałem się na jazdy próbne. Niestety nie znalazłem nic, co by mnie zachwyciło, a że nigdzie mi się nie spieszy to pozwolę sobie zapytać o kolejną poradę :
Jaki cabriolet w cenie do około 12 000 zł. jest godny polecenia ? Chciałbym coś z "klasą", ale z moim budżetem na cuda nie liczę. Bardzo podoba mi się Mazda Mx-5, ale wolałbym autko przynajmniej 4 osobowe.
Moje "wymagania":
- cena autka w okolicach 12 tys (jak się da taniej to się nie pogniewam )
- zdecydowanie preferuję autka min. 4 osobowe. Chociaż jeśli będzie coś wyjątkowego 2-os. - rozważę sprawę.
- W miarę możliwości preferowałbym blaszany dach (kolejny argument przeciw mx-5). Wytłumaczenie jest proste - mieszkanie studenckie nie ma garażu, a dach tani nie jest.
- Dobrze by było gdyby samochód był trwały. Liczę się, że za taką cenę dostanę auto z przebiegiem sporo powyżej 120 tys. a chciałbym nim pojeździć jeszcze z 3-5 lat tak żeby nie zbankrutować przez naprawy.
- Poproszę o nie przesadzanie z wersjami silnikowymi . Młody chłop ze mnie, ubezpieczenie tanie nie jest. Jestem realistą - po czorta mi silnik powyżej 1,6 ? Osiągi lepsze - na pewno. Ale czy na tyle, że przepłacać za ubezpieczenie? Raczej nie . Poza tym żaden ze mnie rajdowiec, więc myślę, że motory do 1,6 byłyby okej. (oczywiście jak trafi sie propozycja 1.8 też obejrzę, piszę jedynie o tym co "wolę " )
Mam nadzieję, że Ktoś znajdzie chwilę czasu aby mi pomóc
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Dzieciak