Subaru boxer praca na LPG

10 Kwi 2014, 17:05

Witam szukam osób które miały styczność z samochodami subaru które pracowały na gazie. Jak jest z pracą tego "nietypowego" silnika na LPG. Zamierzam kupić Imprezę GC i chciałbym zamontować LPG. Jakieś specjalne rady co do tego typu silnika na co zwracać uwagę itp. Z góry dzięki
Stuknij mnie, my stukniemy Ciebie-strzeżony przez MAFIĘ :)
rysiuxxx
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko
Auto: Toyota (USA) Celica V
Silnik: 2.2 GT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990

22 Kwi 2014, 22:33

Co tu nietypowego. To że jest to boxer? Jeżdzą normalnie. W końcu to zwykły silnik z innym położeniem cylindrów niż u większości aut.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

22 Maj 2014, 16:09

też potwierdzę to, co napisał wyżej kolega. Śmiało zakładaj gaz i oszczędzaj na jeździe. Nie wiem tylko co będzie do niego najkorzystniejsze. Miejmy nadzieję ktoś pomoże Ci na forum w wyborze zestawu.
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Maj 2014, 17:10

Nie musisz się niczym przejmować zakładaj instalację spokojnie, tylko udaj się lepiej do jakiegoś zaufanego gaziarza albo firmowego warsztatu np. Staga ja u nich ( w Białymstoku) zakładałem swoja instalację i powiem, że chłopaki na prawdę znają się na rzeczy i pomogą przy jakiś wątpliwościach i na pewno dopasują Ci odpowiednią instalację do tego Subaru. Pozdrawiam :)
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8GR-FXS
    Silnik 8GR-FXS jest kolejną jednostką, którą w napędzaniu kół wspomagają silniki elektryczne. Sam motor wytwarza 299 KM, ale łączna moc układów, w których jest stosowany wynosi już 359 KM. Z takiego ...
    Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...