Subaru Impreza STI 2006 - proszę o opinie

28 Sie 2010, 18:50

Witam,
chciałbym kupić Subaru Imprezę i mam na oku ten model:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy według Was opłaca się brać go? Czy może cena jest za wysoka jak na ten konkretny wózek?

[edit]
dobrze się będzie spisywał na rajdach typu rajd żubrów? od czasu do czasu miałbym ochotę się przejechać :)
ne0
Nowicjusz

Miejscowość: Poland

28 Sie 2010, 20:33

Nie miałem przyjemności się przewieź tym cackiem ale się wysiedziałem trochę w takim na imprezie w Warszawie na wyścigach 1/4 mili to była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu xD typowo sportowy samochód twarde siedzenia idealnie dopasowane do kierowcy tak jak i kierownica super auto a jeśli chodzi o jazdę to chodź nie jeździłem to osiągi mówią same za siebie :) gdybym miał tylko tyle kasy to bym to kupił bez namysłu Subaru albo EVO IX
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km

28 Sie 2010, 21:32

Chodzi mi konkretnie o ten egzemplarz. czy jest to auto w dobrym stanie itd.
ne0
Nowicjusz

28 Sie 2010, 21:49

Wygląda ok ale nikt Ci do końca nie powie jak jest,auto musi sprawdzić mechanik albo osoba oblatana choć troche w tym temacie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 09:38

Mechanik już to sprawdził, teraz chciałem waszej opinii zaciągnąć :wink:
dzięki!
ne0
Nowicjusz

29 Sie 2010, 09:43

Wszystko zależy czego oczekujesz od auta. Jeżeli odpowiada Ci jego charakter i sprawdziłeś to kupuj. No i dobra rada - zorientuj się w kosztach utrzymania. :wink:
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 29 Sie 2010, 09:49, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...

29 Sie 2010, 09:47

Dokładnie,jeśli jest ok i Ci się podoba to bierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2010, 16:29

Auto było już opisywane na forum subaru, podobno nie ciekawa sztuka, zresztą sam się zarejestruj mamy tam odpowiedni dział i zapytaj. Lepiej to sprawdzić w ASO subaru albo 4turbo w katowicach a nie u jakiegos mechanika. Podobno w aucie jest wgrany tylko program ( w US specach to normalka ) , co nie wrózy zadnych rewelacji dla skrzyni, dyfrów i moze byc problem z panewkami. Sprawdz jego przeszłosc z USA w Carfaxie

Na amatorskie pojezdzafki w stylu własnie Żubry czy inne sprinty się nada ale nie licz na zadne rewelacje, to jest seryjne STI.

[ Dodano: 31 Sierpień 2010, 17:39 ]
jiGsaw napisał(a):Wszystko zależy czego oczekujesz od auta. Jeżeli odpowiada Ci jego charakter i sprawdziłeś to kupuj. No i dobra rada - zorientuj się w kosztach utrzymania. :wink:

Tani US Spec ze zmienionym softem wygeneruje w najblizszym czasie spore koszty, ogolnie w takim STI po 40tys km z silnika zostaje nie wiele:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków