Subaru Impreza STI 2006 - proszę o opinie

28 Sie 2010, 19:50

Witam,
chciałbym kupić Subaru Imprezę i mam na oku ten model:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy według Was opłaca się brać go? Czy może cena jest za wysoka jak na ten konkretny wózek?

[edit]
dobrze się będzie spisywał na rajdach typu rajd żubrów? od czasu do czasu miałbym ochotę się przejechać :)
ne0
Nowicjusz

Miejscowość: Poland

28 Sie 2010, 21:33

Nie miałem przyjemności się przewieź tym cackiem ale się wysiedziałem trochę w takim na imprezie w Warszawie na wyścigach 1/4 mili to była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu xD typowo sportowy samochód twarde siedzenia idealnie dopasowane do kierowcy tak jak i kierownica super auto a jeśli chodzi o jazdę to chodź nie jeździłem to osiągi mówią same za siebie :) gdybym miał tylko tyle kasy to bym to kupił bez namysłu Subaru albo EVO IX
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km

28 Sie 2010, 22:32

Chodzi mi konkretnie o ten egzemplarz. czy jest to auto w dobrym stanie itd.
ne0
Nowicjusz

28 Sie 2010, 22:49

Wygląda ok ale nikt Ci do końca nie powie jak jest,auto musi sprawdzić mechanik albo osoba oblatana choć troche w tym temacie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 10:38

Mechanik już to sprawdził, teraz chciałem waszej opinii zaciągnąć :wink:
dzięki!
ne0
Nowicjusz

29 Sie 2010, 10:43

Wszystko zależy czego oczekujesz od auta. Jeżeli odpowiada Ci jego charakter i sprawdziłeś to kupuj. No i dobra rada - zorientuj się w kosztach utrzymania. :wink:
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 29 Sie 2010, 10:49, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Sie 2010, 10:47

Dokładnie,jeśli jest ok i Ci się podoba to bierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2010, 17:29

Auto było już opisywane na forum subaru, podobno nie ciekawa sztuka, zresztą sam się zarejestruj mamy tam odpowiedni dział i zapytaj. Lepiej to sprawdzić w ASO subaru albo 4turbo w katowicach a nie u jakiegos mechanika. Podobno w aucie jest wgrany tylko program ( w US specach to normalka ) , co nie wrózy zadnych rewelacji dla skrzyni, dyfrów i moze byc problem z panewkami. Sprawdz jego przeszłosc z USA w Carfaxie

Na amatorskie pojezdzafki w stylu własnie Żubry czy inne sprinty się nada ale nie licz na zadne rewelacje, to jest seryjne STI.

[ Dodano: 31 Sierpień 2010, 17:39 ]
jiGsaw napisał(a):Wszystko zależy czego oczekujesz od auta. Jeżeli odpowiada Ci jego charakter i sprawdziłeś to kupuj. No i dobra rada - zorientuj się w kosztach utrzymania. :wink:

Tani US Spec ze zmienionym softem wygeneruje w najblizszym czasie spore koszty, ogolnie w takim STI po 40tys km z silnika zostaje nie wiele:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków