o to to to i żeby dobrze czuć się we własnym aucie, a nie kupować bo komuś z otoczenia się podobadzida napisał(a):i tak ważna jest frajda z jazdy, a nie cyferki przed KM, Nm, s i km/h
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
o to to to i żeby dobrze czuć się we własnym aucie, a nie kupować bo komuś z otoczenia się podobadzida napisał(a):i tak ważna jest frajda z jazdy, a nie cyferki przed KM, Nm, s i km/h
mike1735 napisał(a):Wiesz co, ja się generalnie nie znam, ale gdzie jest tak napisane, że soft musi dać jedynie 40KM?
W silnikach turbo-benzynowych przyrosty mocy poprzez chiptuning (zmiana programu sterującego praca silnika) wynosi bez żadnych modyfikacji mechanicznych ok 15-25% przy zdrowej jednostce.
W silnikach wolnossących diesel (np. SDi) oraz benzynowych bez turbiny przyrosty sięgają 7-10%
Lovato34 napisał(a):Ok czyli strojenie + wydech da 100 koni więcej niż seria? to chyba jakiś wyjątek ten silnik bo zwykły soft da 40 koni to wydech 60?
Lovato34 napisał(a):Mówimy o 2.0T 202 KM?
To po sofcie na więcej niż 240 nie pójdzie wg mnie, może modyfikacja wydechu coś pomoże ale żeby 300 koni wycisnąć to raczej sporo modyfikacji i kupę kasy.
Lovato34 napisał(a):Dlatego pisałem o tym że sam wydech + soft nie da rady by wycisnąć 100 koni dodatkowo. No chyba że wspomniany silnik 2,0T Mitsubishi jest jakiś extra..wątpie w to bardzo..
Lovato34 napisał(a):Po prostu wszystko można zrobić tylko kolega szybki trochę przesadził z tym błyskawicznym i łatwym podniesieniem mocy do 300 koni
Lovato34 napisał(a):No i pytanie ile wytrzyma skrzynia sprzęgło przy 450 nm? miesiąc dwa?
dzida napisał(a): tak ważna jest frajda z jazdy, a nie cyferki przed KM, Nm, s i km/h
torus13 napisał(a):Jescze takie pytanie ford fiesta mk7 jak z wytrzymałością i czy dało by radę wsadzić turbo(tzn. wiem że da tylko jak z żywotnością silnika) i jaka by była cena tego wszystkiego?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki SUBARU. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne SUBARU