Subaru Impreza WRX Sti Sedan 2.5

20 Wrz 2012, 10:31

Witam wszystkich użytkowników. Mieszkam w okolicach Lublina i potrzebuję pomocy. Najlepiej przez forum. Sprawa dotyczy tego, że kilka razy zdarzyło mi się, że po kilku dniach posotoju rozładował się akumulator. Akumulator mam nowy (bo myślałem, że to z nim jest coś nie tak więc wymieniłem).
Myślałem, że może radio albo inne światełko zostawiam włączone, ale nie.
Za kolejnym razem jak otworzyłem drzwi kierowcy usłyszełem dziwny dźwięk (cykanie, jakby coś się przełączało) Dźwięk dochodzi z okolicy dźwigni otwierania maski. Samochód pewnie i tak wyląduje u elektryka, ale jak ktoś się spotkał z czymś podobnym to będę wdzięczny za wskazówki. Przypadek dziwny a z drugiej strony denerwuje mnie rozłączanie klem po każdej jeździe.
bartekv94
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 1994
Auto: Subaru Impreza WRX Sti Sedan
Silnik: 2500ccm 335KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Wrz 2012, 15:33

To cykanie to zapewne któryś z przekaźników, zajrzyj tam odszukaj cykający przekaźnik, przeszukaj neta za opisem przekaźników w Twoim aucie za co jest odpowiedzialny i masz odpowiedź co rozładowuje akumulator. Pewnie masz gdzieś zwarcie i to katuje aku.
Pozdrawiam Przemek217
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
    Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...