Subwoofer - doradzcie

21 Lut 2011, 02:07

Witam.
Mam zamiar zakupic nowy (wiekszy) subwoofer do mojego autka. Poszukuje czegos naprawde mocnego. Obecnie mam zamontowany Sony Xplod 12" 800W (chyba, nie pamietam dokladnie), w kazdym badz razie jest juz za slaby :wink:
Poszukuje czegos w tym rodzaju:
[link do eBay wygasł]
Na chwile obecna to najbardziej sklaniam sie ku niemu, jednak chcialbym sie poradzic, moze ktos ma jakies alternatywne propozycje.
Limit cenowy to okolo £150, lub 600-700 zl.
Aha, dodam jeszcze, ze moje autko to Saab 9-5 sedan.

Czekam na propozycje.
Pozdrawiam
benny_87
Nowicjusz

Miejscowość: UK

21 Lut 2011, 09:20

Ten głośniczek sony ma 800W ale max. a RMS ma 250W i to już nie jest imponująca moc. Zależy jaki masz wzmacniacz bo co z tego, że kupisz głośnik który ma ponad 500W RMS jak nie będziesz miał go czym napędzić i będzie grał jak by chciał a nie mógł i będziesz pisał, że kicha i w ogóle do d... ten głośnik. Aha chodzi ci o jakąś skrzynie czy sam głośnik jakiej muzyki słuchasz?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

21 Lut 2011, 20:25

Wiem, ze to jest moc maksymalna :)
Wzmacniacz mam obecnie Blaupunkt GT-400 600W 4 Kanalowy, ale mysle dokupic jakiegos monoblocka, tak wiec wzmacniacz nie jest problemem.
Muzyki slucham roznej od Hip-Hopu przez Techno az po Rock.
benny_87
Nowicjusz

Miejscowość: UK

22 Lut 2011, 10:39

Rozglądaj się za takim głośnikiem EARTHQUAKE DBX-12R może znajdziesz w Polsce czasami można wychaczyć tylko, że od razu szykuj się na zakup wzmacniacza min. Carpower 1/1000D albo Crunch GTX-3000.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...