Super sportowy samochód na polskich drogach?

21 Lut 2009, 13:41

Chciałbym zapytać co myślicie o praktycznym użytkowaniu samochodów sportowych, jak Ferrari poruszających się po polskich dziurawych drogach?
Warto inwestować w taki samochód jeśli w Polsce mamy takie drogi, a nie inne? Mieszkam w Lublinie, a tam sytuacja nie jest za ciekawa.

Po kilkumiesięcznych poszukiwaniach używanego D. Vipera z 2008 znajomy znalazł dla mnie niezwykłą okazję. Na przeszkodzie stoi mi tylko obecny kurs $.

Pozdrawiam
BlackSmith
Nowicjusz

25 Gru 2010, 15:27

Jak masz fundusze to czemu by nie, ale na jazde po mieście to odradzam.
Keybas
Nowicjusz

Miejscowość: Mogilno

25 Gru 2010, 17:03

Archeolog się znalazł :D
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Gru 2010, 09:48

Jeśli lubisz jeździć tylko na jedynce, wąchając smrodek z rury wydechowej malucha ,to Ferrari jest autem doskonałym! Ja kupiłem Mercedesa,jeszcze nie mogę się przekonać jak działa piąty bieg,czy w ogóle jest a czwórka jest używana bardzo rzadko!Tak Ferrari czy Dodge Viper to auta na nasze drogi idealne,ja dochodzę do wniosku,że wkrótce najszybszym środkiem lokomocji będą adiki z podeszwą multiair!(wentylowane).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Gru 2010, 21:04

znajomy ma nissana 350Z i jeździ nim naprawde sporadycznie-to są raczej auta na zloty/zabawy etd niż do jazdy na co dzień
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...