Superb czy Accord

25 Gru 2011, 12:12

Witam.JAkis czas temu rozpoczalem temat o checi zakupu autka rodzinnego,po przeczytanych opiniach i jazdach testowych zdecydowany jestem na jeden z ww samochodow,superb 2.0 140 lub 170KM 2009r (nie kombi)lub Accord 2009 2.2 150KM (kombi).Macie moze jakies doswiadczenia z tymi autami,plusy,minusy...
Łukasz
lu5asz
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

25 Gru 2011, 14:01

Nie wiem jak diesel Hondy, ale ten z SuperB jest po prostu srednio udany, jeszcze jakbys nowa kupowal i dbal o silnik to moze by problemow nie bylo, ale nie kupisz 2-3 latka zadbanego i z malym przebiegiem, a to jest silnik ktory jak zle trafisz to beda potem problemy, ze smarowaniem czy pekajaca glowica i nie tylko, to standard w 2.0 TDI.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

25 Gru 2011, 14:04

z tego co sie orientuje to accord z silnikiem 2,2 dieslem jest dosc udany bez wiekszych awarii , przyjemnosc z jazdy rowniez fajna , z tym ze Ty piszesz o kombi ktore dla mnie jest brzydkie i wyglada jak karawan , jak accord to jedynie sedan wg. mnie oczywiscie ale o gustach sie nie dyskutuje

co do wyboru zdecydowanie stawiam na accorda
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

25 Gru 2011, 14:19

Co do diesla hondy to jedna z lepszych konstrukcji obok silników JTD od fiata na rynku. Są one dynamiczne, oszczędne i o wiele bardziej bezawaryjne od volkswagenowskich oklepanych TDI. Z tego powodu lepiej wziąć Honde, bo całokształt jest również trwalszy od Superba.

Fakt, poprzedni Accord Kombi wyglądał jak karawan ale ten nowszy (o którym mowa) prezentuje się o niebo lepiej :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Gru 2011, 14:28

starszy model kombi to juz byla mega porazka ten w sumie wyglada podobnie wg mnie , napewno jak dorwiesz zadbany egzemplarz accorda to bedziesz mega zadowolony
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

26 Gru 2011, 17:55

Dzieki bardzo za pomocne posty.Tak naprawde najbardziej podoba mi sie superb combi,ale nie stac mnie na niego,a poza tym malo kto sprzedaje takiego 3 latka.Poza tym poodbno superby maja swietne swiatla xenonowe,co wiadomo przydaje sie ,ale mozna sobie bez tego poradzic.bardziej interesuje mnie dluga zywotnosc i mala awaryjnosc silnika.co do Accorda,mi sie kombi bardzo podoba i slowo karawan bardziej pasuje do vectry combi hehe,bez obrazy oczywiscie.Tak wiec bede sie rozgladal za Hondą,ale to ponowym roku,na spokojnie i bez pospiechu.Pozdrawiam kolejne posty mile widziane :)
Łukasz
lu5asz
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...