SUV dla 2+3

01 Lut 2022, 21:26

Czołem!

Szukam nowego (w sensie z salonu) samochodu spełniającego poniższe wymagania:
* Napęd 4x4 (może być tył z hybrydy; planuje tylko lekki / średni teren)
* Rozsądny prześwit
* Możliwość siedzenia 3 dzieci z fotelikami z tyłu (konkretnie to podkładka, fotelik do 36kg i trzecie dziecko bez niczego)
* Nie kosztuje 300k+ tak jak LR Disco czy Audi Q7

Mam wrażenie że przeszukałem cały internet i nie mogę nic znaleźć. Jak to możliwe? Ratujcie, ludzie! :-)
fgrzadkowski
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

01 Lut 2022, 22:00

fgrzadkowski napisał(a):* Nie kosztuje 300k+ tak jak LR Disco czy Audi Q7

Dacia duster 1,0 w prestiżu za 75k? Volvo xc60 za 200+ (ale nie 300)? Dość duży rozstrzał, sprecyzuj
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Lut 2022, 17:48

Wydaje mi się że do żadnego z tych aut nie zmieścisz rozsadnie trójki dzieci w tym dwójki w fotelikach.

Ale odpowiadając na pytanie zakładam, że auto będzie kosztować między 150 a 225 tys.
fgrzadkowski
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

02 Lut 2022, 18:34

Tak naprawdę, żeby usadzić na tylnej kanapie wygodnie 3 osoby czy trójkę dzieciaków w fotelikach to najlepiej znaleźć coś z 3 oddzielnymi fotelami a o to będzie ciężko.
Pierwsza na myśl przychodzi mi kia sorento
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo santa fe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lut 2022, 08:21

Dla trójki dzieci polecam Grand Picasso tylko, że nie produkują już nowych chyba.

Szwagier ma i chwali bardzo - silnik 2,0D
biela
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 9-2002
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Chrysler Pacifica
Silnik: 3.6 V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...