Suv do 100 000zł

25 Sie 2020, 00:17

Witam serdecznie wszystkich, od jakiegoś czasu szukam dużego Suva z silnikiem benzynowym do pojemności 4.0 który lubi lpg oraz dużą ilością miejsca w środku gdyż mam 3 synów 15, 12, 9 lat. Myślałem nad Dodgem Durango z silnikiem 3.6 który dobrze współpracuję z lpg ma fotele "kapitańskie" w drugim rzędzie a nawet w 3 rzędzie jest sporo miejsca. O co nim myślicie albo co możecie od siebie polecić tylko proszę nie polecajcie mi Vanów bo mam już ich dość po prostu, a krótko mówiąc 3 poprzednie moje auto to były Vany więc pora na coś innego. :)
TreborVans
Obserwowany

25 Sie 2020, 07:34

Za 100k.k.z bardziej nietypowych aut z dużym moturem wybrałbym sienne tojkę. W porownaniu do durango jest o wiele bardziej dopracowana pod każdym względem.
Co do samego durango to jest typowa jakość gm. Sporo drobnych usterek, palące się lampki błędów, paliwożerność.
Trzeba też sprawdzić co z silnikiem bo wiedza w pl.na jego temat jest taka sobie a może tam też są zagwostki. Na plus ceny gratów jak na gabaryty przystępne, fajny wygląd, gabaryty, prosta konstrukcja. Ogólnie fajne auto ale wymaga troche innego podejścia motoryzacyjnego.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Sie 2020, 11:37

Dziękuję za wypowiedzenie się o Durano mam nad czym myśleć niestety Sienna to Van a mi już się Vany przejadły i szukam czegoś innego czyli Suva. Podobnej konstrukcji do Durano jest Toyota Highlander i VolksWagen Teramont tylko Teramont kosztuje troszkę więcej niż zakladam mój budżet ale może warto dołożyć trochę pieniędzy. A co jeszcze możecie mi zaproponować byle nie Vany już prędzej pick up ale tu może być ciężko dla 5 osobowej rodziny.
TreborVans
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...