SUV do 25k - Tucson, Sportage, Grand Vitara, CRV, RAV4?

19 Mar 2016, 13:39

Dla mnie RAV4 jest bardzo na tak:)
Tomar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 2002
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: Renault Laguna III
Silnik: 2.0 T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

19 Mar 2016, 15:26

Póki co szukamy Grand Vitary 2006 w benzynie na dolnośląskim. Druga pozycja to Outlander ( ponoć części drogie, ale taki pasek rozrządu na allegro kosztuje tyle samo co do Vitarki ), a później Ravka, ale minimum 2004.
phillix
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Kwi 2016, 18:38

Dzisiaj w nocy przywieźliśmy Vitarkę 2006 2.0 benzyna. Co do gazu to się zastanowimy, bo musimy póki co wymienić żarówkę w tylnej lampie i podkręcić przedni zderzak, bo poprzedni właściciel zahaczył o płot i się poluzował o około 1 cm. Ogólnie to samochód zadbany, wszystko działa jak należy, przebieg w okolicach 120tys, serwisowany, wszystkie papiery, opony zimowe i letnie. Kosztowało nas to poniżej 30k. Znajomy sprawdzał miernikiem lakieru i nie ma się do czego przyczepić, jedynie prawe nadkole chwyta rdza, ale nie jest to zauważalne i damy radę to zrobić.

Zapytam na przyszłość - jaki gaz? Jestem w tym zielony, więc proszę o wytłumaczenie co jest czym itp i średni koszt.
phillix
Nowicjusz

06 Kwi 2016, 20:32

Okej, temacik można zamykać. Dziękuję za pomoc w wyborze!
Pozdrawiam.
phillix
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety
    Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...