SUV do 25tys zł Jeep 2.7CRD czy SsangYong 2.7XDI ? Poradzcie

04 Cze 2013, 21:16

WItam!
Chciałbym prosić was o poradę , po kiepskich doświadczeniach z wielowahaczem i nie tylko (a4 b5, e39, e38,a6 c5, ) padł wybór na tańsze auto tupu SUV. Chciałbym przeznaczyć na nie 25tys zł. Mianowicie musi być to DIESEL , gdyż lubię pracę silników wysokoprężnych . Co do moich upodobań , chciałbym aby miał trwałe zawieszenie , oraz automatyczna skrzynię,był w miarę dynamiczny co do spalania paliwa , mało awaryjny , zastanawiają mnie te skrzynie w tych jeepach i koreańskich yongach czy to również skrzynie mercedesa czy chińczyk na drutach robił, podobno tu i tu silnik i skrzynia merca ale jeep 2.7 crd zwykly automat , SY rexon tip tronic z którego auta byłbym bardziej zadowolony?

Bardzo dużo śmigam po Polsce po budowach, wiec chciałbym auto które zniesie te nasze polskie drogi , oraz lekko wyższe, żeby jeździć po polnych drogach i po budowie bez obawy o miskę , co do napędu i zawieszenia wydaje mi się ze jeep jest twardszy mniej skacze ,nie zamierzam startować w rajdach ani bawić sie w off road tylko wymieniać olej lac paliwo i jezdzić jeździć i jeździć , według opinii ludzi mniej pali jeep jest szybszy , lecz za taki rocznik 02/03 trzeba dać 25tys zł , natomiast SY rexon I , z rocznika 04/05 z małym przebiegiem bo okolo 100tys km i na wypasie można kupić juz za 19-20 tyś,

Długo się zastanawiałem i teraz proszę was o jakieś konkretne porady opinie
Ostatnio edytowany przez krzychus3, 04 Cze 2013, 22:57, edytowano w sumie 1 raz
krzychus3
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 05 2011
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI 150km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

04 Cze 2013, 21:57

A może landrover freelander?
Miałem takiego z 2002r pod maska diesel o oznaczeniu td4 na CR mega ekonomiczny niezawodny silnik bmw.
O ile przekladnia katowa bedzie w dobrym stanie to z samochodu bedziesz naprawde zadowolony.
Polecam wersje es na full wypasie:)
Nie sugeruj się opiniami o freelanderach bo te po 2000r byly juz naprawde udane, oczywiscie mam na mysli te z silnikiem td4
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Cze 2013, 07:39

Auta z wysokim ryzykiem. Honda CR-V 2.2 i-cdti bez wiekszych problemów.
Przestronna, dobrze jedzie i napęd tylni nie na wiskozie jak freelander.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Rok produkcji: 2004

05 Cze 2013, 14:25

noisy napisał(a):Auta z wysokim ryzykiem. Honda CR-V 2.2 i-cdti bez wiekszych problemów.
Przestronna, dobrze jedzie i napęd tylni nie na wiskozie jak freelander.

Z tym visco masz niestety rację, choć ja nie miałem z tym problemu. Niestety jak nawali to koszty niemałe.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota AA 1936 rok
    Napędzana 3,4-litrowym silnikiem z 6 cylindrami Toyota AA była pierwszym samochodem tego producenta. Prototyp wybudowany w domowych warunkach został zaprezentowany podczas pokazów w Tokio. Razem z modelem AA premierę ...