Suv do 55tys. zł na krótkie trasy

07 Maj 2015, 10:20

Witam! W najbliższych miesiącach planuję zmianę samochodu, posiadam teraz scenica 3 1.5dci z 2009r.. Chciałbym go zmienić na modnego ostatnio nie za dużego suva.

Budżet do 55tys. zł (chyba że byłby nowy to może być max 65tys)
silnik: benzyna (najlepiej bez turbo)
Auto będzie użytkowane najczęściej na krótkich trasach, rocznie w sumie ok. 8000km

Moje pomysły to do tej pory: kia sportage/hyundai ix35, toyota rav4, honda crv, nissan qashqai, opel mokka(może nawet nowy)

Co sądzicie o wyżej wymienionych modelach? Jakie macie inne pomysły?
arek112
Nowicjusz

Miejscowość: WW
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.8 140KM + LPG
Rok produkcji: 2007

07 Maj 2015, 13:46

Ja bym się skupił na Kii i Hyundaiu koniecznie z silnikiem, 2,0 benzyna, bo to jeszcze prosta konstrukcja bez eko wynalazków. Auta bardzo udane nie cierpiące na poważne usterki i dobrze trzymają cenę
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Maj 2015, 15:22

Jeśli samochód może być nowy to co powiesz na Mazdę CX-3? Podstawowy silnik to 2.0 120KM, 9s do setki, jak przystało na Mazdę oszczędny. Z wad głównie to, że jest to auto na podwoziu segmentu B, więc zapewni wygodną podróż tylko dwóm osobom z przodu.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

11 Maj 2015, 08:38

Ja bym Ci polecił Suzuki Vitara. Świetny samochodzik i jak na SUV moim zdaniem całkiem niedrogi. Ostatnio w Pol-Motors widziałem nowiutki ze wszelkimi wygodami za około 60 tys. Mój kolega niedawno kupił sobie Vitarę i sprawuje się idealnie. Ogólnie Suzuki są mało awaryjne i mają dobre silniki.
solinek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 09 2005
Auto: Ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...